Menu
 

Brāļi Dukuri otrajā desmitniekā Pasaules kausa otrajā posmā Īglsā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Negaidītiem rezultātiem bagātās Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensības Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā neveiksmīgas izvērtās siguldiešiem brāļiem Dukuriem. Martins, kurš turpat pirms nedēļas izcīnīja otro vietu, šoreiz ierindojās tikai 11.vietā, bet viņa vecākais brālis Tomass finišēja 18.pozīcijā 29 dalībnieku konkurencē.

Gluži pārsteidzošā kārtā pilnīgi identiskus rezultātus divu braucienu summā sasniedza uzreiz trīs skeletonisti – Mets Vestons no Lielbritānijas, Venkjaņs Geņs no Ķīnas un Kristofers Grotērs no Vācijas, kuri līdz ar to dalīja pirmo vietu.

Martins Dukurs abos braucienos bija vienpadsmitais un summā uzvarētājiem zaudēja 0,58 sekundes. Tomass pēc pirmā brauciena bija dalītā 18.vietā un pēc otrā, kurā uzrādīja 17.laiku, šo pozīciju saglabāja, no posma čempioniem atpaliekot par 0,98 sekundēm.

Kopumā vietas pirmajā desmitniekā ieņēma trīs Krievijas sportisti, pa diviem Lielbritānijas, Ķīnas un Vācijas skeletonistiem, kā arī viens Dienvidkorejas pārstāvis.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc diviem posmiem par līderi kļuvis K.Grotērs (425 punkti), viņam seko pirmā posma uzvarētājs Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas (377) un vācietis Aksels Jungs (376 p.). Martins Dukurs ar 346 punktiem ir septītais, bet Tomass ar 176 punktiem – deviņpadsmitais.

Vēlāk pēcpusdienā Īglsas trasē sacentās skeletonistes. Vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda pirmajā mēģinājumā 25 dalībnieču konkurencē uzrādīja 23.rezultātu. Pirmā brauciena uzvarētājai Jeļenai Ņikitinai no Krievijas viņa zaudēja 1,45 sekundes, bet no 20.vietas, kas garantētu otro braucienu, atpalika par 0,43 sekundēm.

Pasaules kausa trešais posms paredzēts pēc nedēļas Altenbergas trasē Vācijā.

(papildināta ar 6.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.