Menu
 

Ārona kausa izcīņā Salaspilī triumfē Igaunijas handbolistes, mājinieces trešās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ārona kausa izcīņā Salaspilī triumfē Igaunijas handbolistes, mājinieces trešās twitter.com/Spils_handbols

Par Ārona Galperina piemiņas turnīra handbolā sievietēm "Ārona kauss 2018" uzvarētāju svētdien Salaspils sporta namā kļuva Igaunijas komanda "Padise". Otro vietu ieguva Jēkabpils sporta skolas pirmā komanda, trešo – Salaspils sporta skolas handbolistes.

Turnīram bija pieteikušās septiņas komandas, kas tika sadalītas divās apakšgrupās – A grupā spēlēja LSPA, Jēkabpils I un Salaspils, bet B grupā “Dobele/LAT-2002”, Ludzas “Latgols”, Jēkabpils II un "Padise Tallinn".

Kā vēsta Latvijas Handbola federācija, A grupā labāko sniegumu nodemonstrēja iepriekšējā gada uzvarētāja Jēkabpils, kas ceļā pretī pusfinālam pieveica LSPA (18:15) un Salaspils komandas (26:12). Pusfinālam kvalificējās arī Salaspils, kas ar 20:16 pārspēja LSPA. Savukārt cīņa B apakšgrupā izvērtās krietni saspringtāka un intriģējošāka. Par grupas uzvarētāju pārliecinoši kļuva "Padise", bet sīvā cīņā par otro vietu “LAT-2002/Dobele” handbolistes labākas gūto un zaudēto vārtu starpības dēļ apsteidza Ludzas “Latgolu”.

Pusfinālā Jēkabpils ar 29:18 pārspēja “LAT-2002/Dobele”, bet "Padise" apspēlēja mājinieces salaspilietes (31:14). Pārliecinošu sniegumu Igaunijas "Padise" demonstrēja arī finālā, kur ar 26:19 pieveica Jēkabpili. Par intriģējošu bronzas spēli parūpējās jaunās “LAT-2002” handbolistes, kas izrādīja nopietnu pretestību Salaspilij, pirmo puslaiku uzvarot (13:12), tomēr otrajā puslaikā pieredzējušākās laukuma saimnieces spēles gaitu mainīja par labu sev, izcīnot uzvaru ar 23:20.

"Ārona kauss" šogad norisinājās jau ceturto reizi. 2015.gadā, kad turnīrs tika aizvadīts pirmo reizi, uzvaru izcīnīja Tallinas komanda, gadu vēlāk par uzvarētājām kļuva "REIR Dobele" handbolistes, pērn turnīrā triumfēja Jēkabpils sporta skola, bet šogad uzvarētāju kauss atkal aizceļojis uz Tallinu.

Handbola treneris Ārons Galperins pirms 43 gadiem ieviesa šo komandu sporta spēli Salaspilī, kas šodien veicina novada atpazīstamību sportā. Pirmoreiz turnīrs notika 2015. gadā, atzīmējot četrdesmitgadi kopš šī nozīmīgā notikuma. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.