Menu
 

Latvijas florbolistes pasaules čempionātu noslēdz devītajā vietā, vīri sāk ar zaudējumu (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – flickr.com/photos/iff_floorball Foto – flickr.com/photos/iff_floorball

Izcīnot uzvaras abās pēdējās spēlēs, Latvijas dāmu florbola izlase pasaules čempionātā Zviedrijas pilsētā Upsalā ierindojusies devītajā vietā, kas ir zemākā līdzšinējos turnīros. "Ķekavas Bulldogs/NND" komandu izlasē pārstāvēja vārtsardze Jana Filipsone un uzbrucēja Anna Mūrniece, bet “FK Ķekava” klubu – aizsardze Kristiāna Elizabete Krūmiņa.

Ceturtdien Latvijas florbolistes ar 13:0 sagrāva ASV florbolistes un pārtrauca četru zaudējumu sēriju turnīrā. Pirmajā trešdaļā amerikāņu vārtos bumbiņa ielidoja četras reizes, otrajā – piecas un trešajā – vēl četras. Lielisku spēli Latvijas izlases vārtos aizvadīja J.Filipsone, kura atvairīja visus 24 pretinieču metienus. K.E.Krūmiņa atzīmējās ar vienu golu un vienu rezultatīvu piespēli, A.Mūrniecei viens punkts par piespēli.

Piektdien spēlē par 9.vietu pret Vācijas florbolistēm sāncenses pirmajās divās trešdaļās trīs reizes apmainījās precīziem metieniem. Taču trešās trešdaļas pirmajās trijās minūtēs Latvijas komanda iemeta divus golus un pārsvaru nosargāja līdz beigām – 7:5. Pa pieciem rezultativitātes punktiem savāca Simona Grāpēna (4+1) un Anna Ankudinova (2+3).

Jau ziņots, ka pasaules čempionāta A apakšgrupas pirmajā spēlē Latvijas florbolistes svētdien ar 4:6 piekāpās Polijai, pirmdien kapitulēja Šveicei 0:13, bet otrdien zaudēja Čehijai 0:8 un turnīra tabulā palika pēdējā ceturtajā vietā. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Latvijas komanda piekāpās Norvēģijas florbolistēm 6:9 un pirmo reizi līdzšinējos 13 pasaules čempionātos palika ārpus labāko astoņnieka.

Līdz ar Latvijas dāmu izlases finišu Upsalā Latvijas vīru florbola valstsvienība piektdien sāka pasaules čempionātu Helsinkos. Pirmajā spēlē latviešiem pretī stājās titulētie Zviedrijas florbolisti. Spēles sākumā latvieši godam turējās pretī vieniem no čempionāta favorītiem un pat izvirzījās vadībā, tomēr vēlāk izpaudās sāncenšu meistarība – pēc diviem periodiem 1:5 un beigās 1:11.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti divi Pierīgas klubu spēlētāji – aizsargs Kārlis Petrovskis no “Oxdog Ulbroka LU” komandas un šīs sezonas virslīgas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons no “Ķekavas”. Sestdien Latvijas izlase tiksies ar dāņiem, bet svētdien – ar pašreizējiem pasaules čempioniem somiem.

(papildināta ar 5.un 6.rindkopu)

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.