Menu
 

Martins Dukurs Altenbergā atgriežas uz goda pjedestāla

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Siguldietis Martins Dukurs izcīnījis trešo vietu Pasaules kausa trešā posma sacensībās skeletonā piektdien Altenbergas trasē Vācijā. Viņa vecākais brālis Tomass ierindojās septītajā vietā.

Pēc pirmā brauciena Martins bija trešajā un Tomass – ceturtajā pozīcijā. Priekšā bija tikai divi mājinieki, Vācijas skeletonisti Kristofers Grotērs un Aksels Jungs.

Arī otrajā mēģinājumā Martins uzrādīja trešo rezultātu un savu pozīciju nosargāja. Savukārt vāciešu duelī Jungs par 0,11 sekundēm pārspēja Grotēru un izcīnīja uzvaru. Martins Dukurs uzvarētājam zaudēja 0,45 sekundes.

Vietu labāko sešniekā neizdevās nosargāt Tomasam Dukuram – otrajā braucienā tikai 11.laiks un summā septītā vieta 1,04 sekundes aiz Junga.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc trim posmiem pirmajā trijniekā ir K.Grotērs (635 punkti), A.Jungs (601) un M.Dukurs (546 p.). Tomass Dukurs ar 344 punktiem ieņem 14.pozīciju.

Iepriekš notikušajās sacensībās dāmām vienīgajai Latvijas pārstāvei Endijai Tēraudai pirmo reizi šosezon izdevās iekļūt labāko divdesmitniekā. Pirmajā braucienā viņa uzrādīja 18.rezultātu un kvalificējās otrajam braucienam, kurā ar 16.laiku pakāpās par vienu pozīciju augšup.

Divu braucienu summā Tērauda posma uzvarētājai Tinai Hermanei no Vācijas zaudēja 2,39 sekundes. Otro vietu posmā negaidīti ieņēma Aļina Tararičenkova no Krievijas (+0,31 s) un trešo – austriete Janina Floka (+0,37 s).

Pasaules kausa ceturtais posms paredzēts pēc nedēļas Vinterbergas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.