Menu
 

Pierīgas basketbolistu "melnā piektdiena": četri zaudējumi četrās spēlēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Par īstu "melno piektdienu" iepriekšējais vakars pārvērtās četriem Latvijas basketbola otrajā un trešajā līgā spēlējošajiem Pierīgas klubiem – zaudējumus piedzīvoja visi četri, un arī sezonas kopējā bilance nevienai no četrām komandām nav pozitīva.

“Ramirent” Nacionālās līgas spēlē BK “Ķekava” basketbolisti viesojās pie viena no līderiem – basketbola kluba “Saldus”. Otrajā ceturtdaļā viesiem 16 punktu deficītu izdevās samazināt līdz četriem punktiem (24:30), taču vēl pirmajā puslaikā Saldus komanda pārsniedza 20 punktu robežu (26:47), bet pēc pārtraukumu ķekaviešu zaudējumu padarīja pavisam graujošu – 54:96.

BK “Ķekava” sastāvā rezultatīvākie bija Elvijs Mičulis ar 12 punktiem un Edgars Štelmahers ar 11. Saldus basketbolisti ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir NBL Rietumu grupas līderi, bet ķekavieši ar trim panākumiem tabulā ieņem piekto vietu.

Trīs neveiksmes Pierīgas basketbolistiem Reģionālajā basketbola līgā. Rietumu grupas spēlē izbraukumā pret Grobiņas basketbolistiem Mārupes sporta centra komanda bija iedzinējos visu pirmo puslaiku, taču pēc pārtraukuma atspēlējās un uz īsu brīdi pat pārņēma vadību (45:44). Kurzemnieki tomēr atguva vadību un 6-10 punktu pārsvaru nosargāja līdz beigām – 71:61.

Visvairāk punktu mārupiešiem iemeta Ričards Alekss Survillo (18). Mārupiešiem pēc aizvadītām piecām spēlēm ir divas uzvaras un astotā pozīcija Rietumu grupas tabulā.

BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti piektdien savā laukumā uzņēma Krāslavas sporta skolas vienību, pirmie guva punktus, taču vēl pirmajā ceturtdaļā nonāca zaudētājos 6:21. Rezultāts pēc pirmā puslaika jau bija pavisam nelāgs (29:58), un tikai pēdējā ceturtdaļā viesi ļāva mājiniekiem padarīt to solīdāku – 79:89.

Ādažu novada komandas rindās Mārcis Osis izcēlās ar 27 punktiem 10 atlēkušajām bumbām, 6 rezultatīvām piespēlēm un 3 pārķērtām piespēlēm. 16 punktus pievienoja Rolands Dovgjallo un 15 punktus – Jānis Ābols.

Nedaudz ilgāk intriga saglabājās spēlē Salaspilī, kur vietējās sporta skolas basketbolisti uzņēma BK “Cēsis” un Cēsu sporta skolas komandu. Vēl pirmā puslaika vidū mājinieki zaudēja tikai ar četru punktu starpību (24:28), bet turpinājumā cēsnieki pamazām audzēja starpību un beigās sasniedza “plus 34” – 64:98.

Salaspiliešiem Markuss Kaminskis guva 13, Kristiāns Armanovs 12 un Pēteris Lunts 11 punktus. Viņu komanda ar vienu uzvaru sešās spēlēs Austrumu grupā dala 8.-10.vietu ar Ādažu un Smiltenes basketbolistiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.