Menu
 

Bots un Plūme trijniekā, Šici piektie Pasaules kausa posmā Altenbergā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme izcīnījuši trešo vietu sestdien Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās kamaniņu sporta divnieku ekipāžām Altenbergas trasē Vācijā. Piektajā vietā ierindojās siguldieši Andris un Juris Šici.

Uz augstām vietām abas Latvijas ekipāžas pieteicās jau pirmajā braucienā, kurā Bots ar Plūmi bija trešie ātrākie un brāļi Šici piektie. Šīs pozīcijas abi divnieki saglabāja arī pēc otrā mēģinājuma, kurā ropažniekiem bija sestais rezultāts, bet siguldiešiem ceturtais.

Divu braucienu summā par uzvarētājiem kļuva austrieši Tomass Štoi un Lorencs Kollers, kuri par nieka sekundes trim tūkstošdaļām pārspēja Toniju Egertu un Sašu Benekenu no Vācijas. Bots/Plūme uzvarētājiem zaudēja 0,213 sekundes, bet ceturtās vietas ieguvējus titulētos vāciešus Tobiasu Vendlu un Tobiasu Arltu apsteidza par 0,006 sekundēm. Šici no Austrijas divnieka atpalika par 0,233 sekundēm.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc piecām sacensībām brāļi Šici ar 295 punktiem ieņem otro vietu aiz Egerta/Benekena (330). Trešie ir krievi Bogdanovs/Prohorovs (253), bet Bots un Plūme pakāpušies uz astoto pozīciju (167 p.).

Labāko desmitniekā vēlāk notikušajās dāmu sacensībās izdevās iekļūt divām Latvijas kamaniņu braucējām. Elīza Tīruma no Krimuldas ar septīto un astoto rezultātu braucienos ierindojās sestajā vietā 0,981 sekundi aiz uzvarētājas Madeleinas Egles no Austrijas. Vienu pozīciju zemāk finišēja saulkrastiete Kendija Aparjode, kurai braucienos devītais un sestais rezultāts (+0,984 s).

Siguldiete Sigita Bērziņa uzrādīja 18.un 19.rezultātu un ieņēma 18.vietu (+1,768 s), bet Elīna Ieva Vītola pirmajā mēģinājumā pieļāva rupju kļūdu un 10.laiks otrajā braucienā neļāva pakāpties augstāk par 23.vietu 28 dalībnieču konkurencē (+2,162 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja Jūlija Taubica no Vācijas, kura sestdien bija otrā (309 p.). Viņai seko M.Egle (301), vēl viena vāciete Anna Berreitere (290), K.Aparjode (231) un E.Tīruma (206).

Svētdien Altenbergā paredzētas sacensības vīriem un stafetes komandām.

(papildināta ar dāmu sacensību rezultātiem).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.