Menu
 

Brāļiem Dukuriem ceturtā un septītā vieta Vinterbergā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto  - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Martins Dukurs ieņēma ceturto un viņa brālis Tomass septīto vietu skeletona piektdien Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā Vinterbergas trasē Vācijā.

Pirmajā braucienā brāļi Dukuri uzrādīja ļoti līdzīgus rezultātus, kas gan viņus ierindoja tikai pirmā desmitnieka beigās – Martins astotais un Tomass devītais aptuveni pussekundi aiz līdera Aleksandra Tretjakova.

Otrajā mēģinājumā abi siguldieši Dukuri uzlaboja gan savus rezultātus, gan ieņemtās vietas. Martins ar ceturto labāko laiku pakāpās uz ceturto pozīciju, bet Tomass ar astoto rezultātu – uz septīto vietu.

Sasniedzot jaunu trases rekordu (iepriekšējais piederēja Martinam Dukuram), līderpozīcijas nosargāja A.Tretjakovs. Jaunākais no brāļiem Dukuriem viņam divu braucienu summā zaudēja 0,65 sekundes, vecākais – 0,90 sekundes.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc četriem posmiem divas pirmās vietas ieņem Vācijas skeletonisti Kristofers Grotērs (835 punkti) un Aksels Jungs (811), kuri Vinterbergā bija attiecīgi trešajā un otrajā vietā. Viņiem seko Tretjakovs (754) un M.Dukurs (738). T.Dukurs ar 512 punktiem ieņem 11.pozīciju.

Vēlāk piektdien Vinterbergā notika sacensības skeletonistēm, un 27 dalībnieču vidū bija arī Latvijas pārstāve Endija Tērauda. Pirmajā braucienā viņa uzrādīja 22.rezultātu un, tāpat kā divos pirmajos Pasaules kausa posmos, nekvalificējās otrajam braucienam, ko veica 20 labākās sportistes.

No līderes nīderlandietes Kimberlijas Bosas Tērauda atpalika par 0,76 sekundēm, bet līdz 20.vietai viņai pietrūka sekundes 11 simtdaļas.

Jāatgādina, ka no 11.līdz 14.decembrim Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks šīs sezonas pirmās starptautiskās sacensības bobslejā un skeletonā – Eiropas kausa (EK) un Starpkontinentālā kausa (ICC) izcīņas posms. EK posmā vīriešu konkurencē startēs latviešu skeletonisti Krists Netlaus, Valts Smilga un Elvis Veinbergs, savukārt Latvijas skeletoniste Dārta Zunte turpinās krāt reitinga punktus, startējot pēc spēka otrā līmeņa sacensībās – ICC izcīņā. EK posmā bobslejā divniekiem no Latvijas startēs divi piloti: Emīls Cipulis un Jēkabs Kalenda.

11.decembrī plkst.9.30 paredzētas EK sacensības bobslejā vīriem un monobobslejā dāmām, 12.decembrī plkst.9.30 EK sacensības bobslejā vīriem un dāmām (divniekiem), 13.decembrī plkst.10.00 EK sacensības skeletonā vīriem un dāmām, kā arī plkst.15.00 ICC sacensības skeletonā vīriem un dāmām, bet 14.decembrī plkst.10.00 vēl vienas EK sacensības skeletonā vīriem un dāmām.

(papildināta ar 6.un 7.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.