Menu
 

Latvijas florbolisti pasaules čempionātā finišē piektajā vietā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - flickr.com/photos/iff_floorball Foto - flickr.com/photos/iff_floorball

Latvijas florbola valstsvienība Helsinkos notiekošajā pasaules čempionātā sestdien pārspēja Norvēģijas izlasi un, tāpat kā iepriekšējā turnīrā, noslēguma tabulā ierindojās piektajā vietā.

Pirmajā trešdaļā nevienai no komandām neizdevās atklāt rezultātu, toties otrajā savas iespējas izmantoja Latvijas florbolisti. Trešajā minūtē komandu vadībā izvirzīja Artūrs Jurševskis, bet vēlāk pusminūtes laikā Rolands Kovaļevskis un Morics Krūmiņš panāca 3:0.

Trešā perioda vidū jau Latvijas izlases vārtos ielidoja divas bumbiņas pusotras minūtes laikā.Taču norvēģi tika sodīti par noteikumu pārkāpumu, un 95 sekundes līdz beigām Pēteris Trekše realizēja skaitlisko vairākumu – 4:2.

Abi Pierīgas klubu pārstāvji – Klāvs Jansons no “Ķekavas” kluba un Kārlis Jānis Petrovskis no “Oxdog Ulbroka LU” vienības – arī šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem.

Tādējādi Latvijas florbolisti pasaules čempionātā zaudēja trim no pasaules ranga četrām labākajām izlasēm (1:11 Zviedrijai, 2:7 Somijai un 1:9 Čehijai; ar Šveici netikās), nospēlēja neizšķirti 5:5 ar Dāniju, kas palika 10.vietā, kā arī vinnēja reitingā krietni zemāk esošos kanādiešus (16:3) un spēkos līdzvērtīgās komandas no Slovākijas (6:2) un Norvēģijas (4:2).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.