Menu
 

Aparjodam piektā vieta Altenbergā, stafetes komanda nefinišē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Kristers Aparjods ierindojās piektajā vietā kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās vīriem svētdien Altenbergas trasē Vācijā. Komandu stafetē Latvijas četrinieks nefinišēja.

Priekšpusdienā notikušajās individuālajās sacensībās vīriem labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem atkal bija iepriekšējā Pasaules kausa posma uzvarētājs Kristers Aparjods. Pirmajā braucienā viņš bija septītais, bet otrajā sasniedza otro labāko rezultātu un pakāpās uz piekto pozīciju.

Identisku laiku divu braucienu summā uzrādīja austrietis Volfgangs Kindls un vācietis Makss Langenhans, kuriem Aparjods zaudēja 0,095 sekundes.

12.vietā ierindojās siguldietis Gints Bērziņš (+0,570 s), 16.vietā – Nāciju kausa jeb piektdienas kvalifikācijas uzvarētājs Artūrs Dārznieks (+0,863 s) un 25.vietā 32 dalībnieku konkurencē – Riks Kristens Rozītis (+1,825 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc piecām sacensībām līderpozīcijas saglabāja Johaness Ludvigs no Vācijas (405 punkti). K.Aparjods ir septītais (270 p.) un Gints Bērziņš desmitais (174 p.).

Vēlāk notikušajās komandu stafetes sacensībās Elīza Tīruma un Kristers Aparjods savus braucienus veica sekmīgi, un tobrīd Latvija pretendēja uz godalgoto vietu, taču divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piedzīvoja kritienu un finišu nesasniedza. Jāatgādina, ka tieši Bots un Plūme sasniedza augstāko rezultātu individuālajās sacensībās Altenbergā, sestdien divnieku sacensībās izcīnot trešo vietu.

Pasaules kausa piektais posms norisināsies nākamās nedēļas nogalē Īglsas trasē Austrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.