Menu
 

Spraiga nedēļas nogale Pierīgas forbolistiem, basketbolistiem, handbolistiem un volejbolistēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Ķekavas Bulldogs" Foto - "Ķekavas Bulldogs"

Spēlēm bagātu nedēļas nogali aizvadījušas Latvijas līmeņa turnīros startējošās Pierīgas sporta spēļu komandas – Ķekavas, Saulkalnes, Saulkrastu, Ādažu un Inčukalna florbolisti, Salaspils un Ulbrokas handbolisti, Ķekavas basketbolisti un Mārupes volejbolistes.

Pēc pārtraukuma pasaules čempionātu laikā atsākušās Latvijas dāmu florbola virslīgas spēles, un jau pirmajā nūjas krustoja abas Ķekavas komandas – “Ķekavas Bulldogs/NND” un “FK Ķekava”. Sezonas pirmajā savstarpējā mačā pārākas izrādījās “FK Ķekava” florbolistes, kuras līdz cīņas vidum iekrāja 3:0 pārsvaru un svinēja uzvaru 5:2. Trīs vārtus uzvarētāju labā iemeta Ieva Bušmane, trīs punkti (1+2) arī Kristiānai Elizabetei Krūmiņai.

Turnīra tabulā “FK Ķekava” ar sešām uzvarām sešās spēlēs un 16 punktiem nostiprinājusies pirmajā vietā. Tuvākajām sekotājām Kocēnu “Rubenes” florbolistēm ir 12 punkti un divas spēles rezervē, bet “Ķekavas Bulldogs/NND” ar pieciem punktiem piecos mačos ir sestās.

Latvijas pirmās līgas turnīrā “Saulkalnes” florbolisti savās mājās Salaspils sporta nama ar 7:4 pārspēja FBK “Valmiera”/BSS komandu (Kristam Bitenbinderam 2+1, Tomam Eisleram 2+0), bet dienu vēlāk viesos piekāpās florbola klubam “Madona” 6:10 (Oskaram Vāveram 2+0).

Vēl vienā Austrumu grupas spēlē FBK “SĀC” florbolisti nenosargāja četru vārtu pārsvaru un piekāpās FK “Metēji”/Ogre vienībai 6:7 (Kristeram Januševskim 1+2). Savukārt Rietumu grupā “Ķekavas Bulldogs” vīri ar 10:5 viesos pieveica “Leģions”/Grobiņas sporta centra florbolistus (Endijam Vildem 3+0, Kristeram Elksnim 2+2).

Pirmās līgas Austrumu grupas turnīra tabulā FK “Saulkalne” ir trešajā vietā (16 p. 10 sp.) un “SĀC” astotajā (5 p. 7 sp.), bet Rietumos “Ķekavas Bulldogs” ir sestie (14 p. 8 sp.).

Visbeidzot Latvijas otrās līgas turnīrā piekto uzvaru septiņās spēlēs svinēja Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti, kuri lieliski aizvadīja trešo trešdaļu un ar 13:8 pārspēja Rēzeknes BJSS komandu (Dāvim Mintikam 3+2, Renāram Liepiņam 3+0, Martiņam Ģirtam Ozoliņam 2+5). Austrumu grupā “koijoti” ar 16 punktiem 7 mačos ir otrie.

“Ramirent” Nacionālās basketbola līgas turnīra spēli pret basketbola skolas “Tukums” komandu sestdien izbraukumā aizvadīja BK “Ķekava” basketbolisti. Pirmajā ceturtdaļā viesi panāca 14:8 savā labā, taču pirmā puslaika beigās jau zaudēja 16:28 un pēc pārtraukuma tikai uz brīdi starpību samazināja līdz pieciem punktiem (28:33). Beigās zaudējums 55:71, ko lielā mērā noteica ļoti zemā metienu precizitāte (29%). Vairāk par 10 punktiem ķekaviešu labā guva tikai Edgars Štelmahers (13).

Ar trim uzvarām septiņās spēlēs BK “Ķekava” NBL Rietumu grupā ieņem piekto pozīciju. Līderi ir bez zaudējumiem spēlējošie Saldus un Kandavas basketbolisti (6-0).

Latvijas dāmu handbola virslīgas čempionātā veiksmīgi turpina spēlēt Salaspils sporta skolas handbolistes. Svētdien viņas savās mājās uzņēma Ludzas sporta kluba “Latgols” komandu un, izšķirošo pārsvaru ieguvušas pirmā puslaika beigās un otrā sākumā, izcīnīja uzvaru 38:32. Anastasija Agarkova iemeta 12, Dace Potapova 8 un Frīda Binduka 7 vārtus.

Bēdīgāk klāja Stopiņu PHK handbolistēm, kuras aizsardzībā atkal ielaida vairāk par 40 vārtiem un ar 36:49 zaudēja Latvijas junioru izlasei (Lat-2004). Pa 10 metieniem realizēja Lana Nikolajeva, Elita Ekkerte un Laura Lielā. Turnīra līderes ir “REIR / Dobele SS” handbolistes (12 p. 8 sp.), salaspilietes ir otrās (10 p. 6 sp.), bet Stopiņu PHK ir pēdējā astotajā vietā (0 p. 4 sp.).

Handbola virslīgā vīriem kaimiņu novadu komandu mačā “Salaspils” savās mājās ar 22:27 piekāpās Ogres novada sporta centra/HK “Ogre” handbolistiem. Pirmajā puslaikā salaspiliešiem bija četru golu handikaps (10:6), vēl septiņas minūtes līdz beigām viņi bija vadībā 21:20, taču atlikušajā laikā netrāpīja sešus no septiņiem metieniem.

Rezultatīvākie mājinieku rindās bija Kaspars Luksis (7), Ivars Brics (5) un Kristiāns Strautnieks (4). Sezonas kopvērtējumā salaspilieši ir astotie (6 p. 9 sp.), vienu pozīciju zemāk ir Ulbrokas sporta klubs (4 p. 7 sp.).

Tuvu pirmajai uzvarai sezonā bija Mārupes sporta centra dāmu volejbola komanda, kas līdzšinējās spēlēs bija piedzīvojusi pa diviem zaudējumiem Latvijas čempionātā, Nacionālajā līgā un Latvijas kausa izcīņā. Svētdien Nacionālās līgas spēlē izbraukumā pret volejbola klubu “Gulbene” mārupietes pārliecinoši uzvarēja pirmajos divos setos, tikpat pārliecinoši zaudēja nākamajos divos, izšķirošajā piektajā setā bija vadībā 11:5, taču pamanījās zaudēt 2:3 (25:15, 25:20, 16:25, 12:25, 12:15).

Uzreiz pēc tam Mārupes volejbolistes devas laukumā pret Latvijas Universitātes komandu, un otrai cīņai spēka vairs nepietika – ceturtais zaudējums turnīrā 0:3 (15:25, 17:25, 16:25).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.