Menu
 

Martins Dukurs Altenbergā izcīna pirmo uzvaru sezonā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Siguldietis Martins Dukurs izcīnījis pirmo vietu skeletona Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās piektdien Altenbergas trasē Vācijā. Šī viņam ir pirmā uzvara sezonā.

Pēc pirmā brauciena Martins bija otrais 0,23 sekundes aiz līdera vācieša Aksela Junga, taču otro mēģinājumu veica teicami, uzrādīja labāko rezultātu un summā Jungu apsteidza par 0,19 sekundēm. Trešo vietu ieņēma sezonas līderis Kristofers Grotērs no Vācijas, kurš siguldietim zaudēja 0,41 sekundi.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā bija sestais ātrākais, taču otrajā bija tikai desmitais un summā zaudēja divas pozīcijas. No jaunākā brāļa Tomass atpalika par 0,94 sekundēm.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā M.Dukurs ar 963 punktiem ieņem trešo vietu aiz vāciešiem Grotēra (1035) un Junga (1021). T.Dukurs pēc pieciem posmiem ir desmitais (672 p.).

Pēcpusdienā notikušajās sacensībās skeletonistēm vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda abos braucienos bija deviņpadsmitā un šādu vietu ieņēma arī divu braucienu summā. Posma uzvarētājai Tinai Hermanai no Vācijas viņa zaudēja 3,39 sekundes. Šī bija otrā reize sezonā, kad Tēraudai izdevās iekļūt labāko divdesmitniekā un veikt abus braucienus – iepriekšējā bija pirms divām nedēļām turpat Altenbergā.

Nākamais Pasaules kausa posms skeletonistiem paredzēts gada pēdējā dienā Siguldas trasē.

(papildināta ar 5.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.