Menu
 

BK "Ādaži/Carnikava" basketbolisti negaidīti pārliecinoši apspēlē vienus no līderiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Reģionālās basketbola līgas turnīrā otro uzvaru septiņās spēlēs piektdien izcīnīja basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”, kas viesos negaidīti pārliecinoši apspēlēja sporta kluba “Rūjiena” basketbolistus.

Pirms spēles Rūjienā izteikti favorīti bija laukuma saimnieki, kuri šīs sezonas septiņās spēlēs bija zaudējuši tikai vienreiz (otrā vieta tabulā), turpretī viesiem bilance bija gandrīz pretēja. Tomēr cīņas gaitā Ādažu un Carnikavas komanda ne reizi nebija zaudētājos.

Ciemiņu pirmo izrāvienu (9:2) Rūjienas basketbolisti ātri likvidēja (9:9), taču nākamo minūšu laikā viesi iemeta 12 punktus pēc kārtas, bet otrās ceturtdaļas vidū panāca jau “plus 22” (40:18). Vēl pirmajā puslaikā mājinieki starpību samazināja līdz 44:32, bet pēc pārtraukuma arī līdz 46:39. Taču tad sekoja izšķirošais BK “Ādaži/Carnikava” izrāviens 15:0, un atlikušajā laikā pretinieki tika noturēti drošā 15-20 punktu attālumā. Beigu rezultāts 81:62.

Viesu labā Rolands Dovgjallo guva 23 punktus, Mārcis Osis 20 un Jānis Ābols 15 punktus. Viņiem trijiem kopā arī 32 atlēkušās bumbas – šajā statistikas rādītājā Ādažu un Carnikavas basketbolisti izrādījās krietni pārāki par sāncenšiem. Iespaidīga statistika arī Edijam Endijam Eglītim – 15 punkti, 6 pārķertas piespēles, 5 rezultatīvas piespēles un 4 bumbas pie groziem.

Reģionālās basketbola līgas Austrumu grupas turnīra tabulā BK “Ādaži/Carnikava” (2-5) ieņem astoto vietu 11 klubu konkurencē. Sliktākā balance – viena uzvara astoņos mačos – ir BK “Smiltene” un Salaspils sporta skolas basketbolistiem.

22.un 23.decembrī Ādažu, Salaspils un arī Mārupes sporta centra komandas savās mājās aizvadīs šāgada pēdējās mājas spēles.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.