Menu
 

Brāļiem Šiciem sudrabs Pasaules kausa posmā Īglsā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši otro vietu Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās sestdien Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā un nostiprinājušies līderpozīcijās sezonas kopvērtējumā. Vīru sacensībās astoto vietu ieguva Kristers Aparjods.

Pirmajā braucienā brāļi Šici sasniedza labāko rezultātu, taču tuvākos sekotājus austriešus Tomasu Štoi un Lorencu Kolleru apsteidza tikai par sekundes vienu tūkstošdaļu. Otrajā braucienā mājinieki ar uzviju atspēlēja šo mikroskopisko deficītu un summā apsteidza Šicus par 0,022 sekundēm.

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem pirmajā braucienā bija desmitie ātrākie, otrajā – devītie un beigās noslēdza pirmo desmitnieku. Štoi/Kolleram viņi zaudēja 0,356 sekundes.

Jāatzīmē, ka uz dalību Pasaules kausa pamatsacensībās pretendēja trešā Latvijas ekipāža – juniori Eduards Ševics-Mikeļševics no Saulkrastu novada un Lūkass Krasts no Alūksnes. Diemžēl pēdējā treniņbraucienā pirms kvalifikācijas Eduards savainoja kājas pēdu un startēt nevarēja.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc sešām sacensībām brāļi Šici ar 480 punktiem ir līderi un tuvākos sekotājus vāciešus Egertu/Benekenu apsteidz par 74 punktiem. Bots/Plūme ar 203 punktiem ir 12.pozīcijā.

Priekšpusdienā notikušajās sacensībās vīriem diviem Latvijas kamaniņu braucējiem izdevās iekļūt labāko piecpadsmitniekā un līdz ar to kvalificēties svētdienas Sprinta kausa sacensībām. Kristers Aparjods ar 11.un 7.rezultātu braucienos summā ierindojās astotajā vietā 0,527 sekundes aiz posma uzvarētāja, jaunā trases rekorda īpašnieka un kopvērtējuma līdera vācieša Johanesa Ludviga.

Gints Bērziņš ar 12.un 11.laiku ieņēma 10.vietu (+0,606 s). Otrā desmitnieka beigās 32 dalībnieku konkurencē palika Artūrs Dārznieks (+1,145 s un 18.vieta) un Riks Kristens Rozītis (+1,171 s un 19.vieta).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc sešām sacensībām līderim J.Ludvigam ir 505 punkti. K.Aparjods ar 312 punktiem ir septītais, bet G.Bērziņš ar 210 punktiem desmitais.

Svētdien Īglsā norisināsies individuālās sacensības dāmām, kā arī sezonas otrās Sprinta kausa sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.