Menu
 

Reģionālās basketbola līgas spēlēs Pierīgā uzvaru gūst tikai ādažnieki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadāmā gada pēdējās spēles Reģionālajā basketbola līgā nedēļas vidū aizvadījušas trīs Pierīgas komandas, turklāt visas pretiniekus uzņēma savās mājās. Pie panākuma tikai vienīgi basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”, bet Salaspils sporta skolas un Mārupes sporta centra basketbolisti piedzīvoja kārtējos zaudējumus. Neveiksmi piedzīvoja arī Ulbrokas sporta kluba handbolisti.

BK “Ādaži/Carnikava” sezonas pirmajā spēlē pret Augšdaugavas novada basketbola klubu viesos bija piedzīvojuši smagu zaudējumu 58:74. Toties atbildes mačā Ādažos pēc nospēlētām piecarpus minūtēm rezultāta tablo vēstīja gluži neticamo 23:0 mājinieku labā. “Pamodušies” viesi lēnām deldēja starpību un otrā puslaika sākumā panāca izlīdzinājumu 49:49, bet brīdi vēlāk arī izvirzījās vadībā (50:54).

Ceturtajā ceturtdaļā Ādažu un Carnikavas basketbolisti bija gan vadībā 71:63, gan zaudētājos (73:74 divas minūtes līdz pamatlaika beigām), tomēr nervozajā galotnē svinēja uzvaru 77:75.

Laukuma saimniekiem Māris Osis guva 23 punktus, Jānis Ābols 15 un Rolands Dovgjallo 10 punktus.

Salaspils sporta skolas basketbolisti savā laukumā ātri likvidēja pretinieku Aizkraukles novada kluba pirmo izrāvienu (4:14), un turpinājumā laukumā ritēja gluži līdzīga cīņa, kurā tikai retu reizi kādas komandas pārsvars pārsniedza viena metiena tiesu. Četras sekundes līdz pamatlaika beigām viesi ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu 93:93, bet pagarinājumā Aizkraukles basketbolisti jau bija krietni pārāki – salaspiliešiem piecās minūtēs tikai viens punkts un zaudējums 94:107.

Mājiniekiem Toms Jēkabs Bērziņš guva 23 punktus, Mārtiņš Zuments 22, Reno Silavs 15 un Markuss Kaminskis 13 punktus. RBL Austrumu grupā BK “Ādaži/Carnikava” ar trim uzvarām astoņās spēlēs ir astotajā vietā, bet Salaspils sporta skolai ir sliktākā bilance grupā – viens panākums un astoņi zaudējumi.

Mārupes sporta centra komanda gadu noslēdza ar mājas spēli pret “Nīca/BLi” vienību. Pirmās ceturtdaļas vidū rezultāts vēl bija 12:12, bet tās nobeigumā jau 16:29, un faktiski visā atlikušajā spēles gaitā viesi pastāvīgi audzēja rezultātu starpību. Beigu rezultāts 79:111.

Mārupiešiem Ričards Alekss Survillo iemeta 18 punktus, Otis Vārna-Uskalis 15, Emīls Mucenieks un Jēkabs Niedra pa 10 punktiem. RBL Rietumu grupā Mārupes basketbolisti ar divām uzvarām septiņās spēlēs ieņem devīto vietu.

Gada pēdējo spēli Latvijas virslīgas čempionātā aizvadījuši Ulbrokas sporta kluba handbolisti. Izbraukumā pret Zemgales reģionālā handbola kluba “Dobele/Tērvete” komandu pēc pirmajām 10 minūtēm viņi zaudēja 2:9 un turpinājumā cīņas gaitu mainīt nespēja – 26:44. Viesu rindās rezultatīvākie bija Artis Grunde ar astoņiem un Andris Lazda ar pieciem precīziem metieniem.

Virslīgas turnīra tabulā 12 komandu konkurencē ulbrokieši ir 10.vietā – divas uzvaras un četri punkti deviņās spēlēs. Divas pozīcijas augstāk ir “Salaspils” handbolisti (6 p.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.