Menu
 

Siguldiete Kupča uzvar Baltijas jaunatnes čempionātā badmintonā (papildināta)

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Badmintona federācija Foto - Latvijas Badmintona federācija

Anna Kupča kā vienīgā no Latvijas pārstāvjiem izcīnīja uzvaru individuālajos turnīros Baltijas jaunatnes čempionātā badmintonā, informē sacensību rīkotāji. Siguldiete Kupča uzvarēja U-18 sieviešu vienspēļu turnīrā.

Sacensību otrajā dienā vēl vienu Baltijas jauniešu čempionu titulu izcīnīja Anna Kupča un Annija Rulle-Titava dubultspēlēs jaunietēm U18 vecuma grupā. Finālā viņas sīvā cīņā ar 2:1 (21:17, 14:21, 21:17) pārspēja Igaunijas labāko pāri.

Trešo uzvaru Latvijas jaunie sportisti izcīnīja U14 meiteņu dubultspēļu turnīrā, kurā pirmo vietu izcīnīja Madara Gaure no Rīgas kopā ar Katerinu Židoviču no Baltkrievijas.

Vēl sudraba godalgas dubultspēlēs meitenēm U14 vecuma grupā ieguva siguldietes Anete Priedniece un Madara Mackēviča, bet Leila Anna Siliņa un Agate Štamere ierindojās ceturtajā vietā. U14 vecuma grupas individuālā turnīra mazajā finālā par trešo vietu Anete Priedniece piekāpās Baltkrievijas spēlētājai un palika ceturtajā vietā. Madara Mackēviča, Agate Štamere un Leila Anna Siliņa šajā spēļu kategorijā ierindojās attiecīgi septītajā, astotajā un devītajā vietā.

Vairumā turnīru dominēja Baltkrievijas badmintonistes un Igaunijas badmintonisti.

Baltijas jaunatnes čempionātam sākotnēji bija jānotiek Daugavpilī no 26.novembra līdz 28.novembrim, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ turnīrs tika pārcelts mēnesi vēlāk  uz 27.-29.decembri, mainot arī norises vietu uz Liepāju. Baltijas jaunatnes čempionāta sacensības notika trijās vecuma grupās - U-14, U-16 un U-18. Tā bija iespēja pārbaudīt valsts izlases pirms nākamā gadā notiekošajiem U-15, U-17 vai U-19 Eiropas un pasaules čempionātiem.

Baltijas jaunatnes čempionāts ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas badmintona federāciju kopīga iniciatīva, taču sacensībās pieaicinātas arī citas kaimiņvalstis, tai skaitā Somija, Baltkrievija, Polija, Krievija, Zviedrija un Ukraina. Baltijas jaunatnes čempionāts secīgi notiek kādā no trim Baltijas valstīm.

2018.gadā pirmais Baltijas jaunatnes čempionāts notika Igaunijas pilsētā Tartu, bet 2019.gadā Lietuvas pilsētā Viļņā. 2020.gadā Baltijas čempionātam bija jānotiek Latvijā, taču tas tika pārcelts uz 2021.gadu Covid-19 pandēmijas dēļ.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.