Menu
 

Martins Dukurs uzvar Pasaules kausa septītajā posmā Vinterbergā un kļūst par kopvērtējuma līderi (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Viesturs Lācis, IBSF Foto – Viesturs Lācis, IBSF

Siguldietis Martins Dukurs izcīnījis uzvaru skeletona Pasaules kausa izcīņas septītā posma scensībās piektdien Vinterbergas trasē Vācijā. Viņa vecākais brālis Tomass ierindojās piektajā vietā.

Pirmajā braucienā brāļi Dukuri uzrādīja pilnīgi vienādu rezultātu un ieņēma dalītu otro vietu 0,26 sekundes aiz Aleksandra Tretjakova. Taču vēlāk brauciena rezultāti tika anulēti, jo sacensību rīkotāji nebija ievērojuši noteikumus, kas paredz sniega tīrīšanu trasē pēc noteikta sportistu skaita. Līdz ar to posma laureāti tika noteikti tikai pēc otrā brauciena rezultātiem.

Martins Dukurs arī otro mēģinājumu veica teju nevainojami (56,36 sekundes) un par sekundes vienu simtdaļu apsteidza otrās vietas ieguvēju Akselu Jungu no Vācijas. A.Tretjakovs šoreiz bija trešais ātrākais (+0,05 s), bet Tomass Dukurs braucienā no brāļa atpalika par 0,21 sekundi un noslēgumā ierindojās piektajā vietā. Startēja 29 skeletonisti.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā par līderi kļuvis  M.Dukurs (1398 punkti). Viņa seko vācieša Aksels Jungs (1359) un līdzšinējais līderis Kristofers Grotērs (1347). Tomass Dukurs ir astotais (1081 p.).

Vēlāk Vinterbergā norisinājās sacensības dāmām, un vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda ierindojās 18.vietā. Pirmajā braucienā viņa bija astoņpadsmitā un trešo reizi sezonā kvalificējās otrajam braucienam, kurā uzrādīja 16.laiku. Summā uzvarētājai Kimberlijai Bosai no Nīderlandes Tēruda zaudēja 1,65 sekundes.

Pasaules kausa izcīņas pēdējais astotais posms un vienlaikus arī Eiropas skeletona čempionāts paredzēts pēc nedēļas Sanktmoricas trasē Šveicē.

(papildināta ar 5.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.