Menu
 

Kristers Aparjods triumfē Pasaules kausa posmā mājas trasē Siguldā, Šiciem otrā vieta Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Kristers Aparjods no Saulkrastiem izcīnījis uzvaru kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensībās vīriem sestdien Siguldas trasē. Šī viņam bija otrā uzvara sezonā. Divnieku ekipāžu konkurencē brāļi Andris un Juris Šici ieņēma otro vietu.

Abos brauciens Kristers uzrādīja labākos rezultātus un summā otrās vietas ieguvēju titulēto vācieti Feliksu Lohu apsteidza par 0,186 sekundēm. Trešo vietu ieņēma Dominiks Fišnallers no Itālijas (+0,201 s).

“Bija divi stabili braucieni. Varbūt pirmajā braucienā šur tur bija pāris nelielas kļūdas, kuras kamerā nevarēja redzēt. To apzinoties, jutu – ja otrajā braucienā uzlabošu savu sniegumu trasē, tad arī rezultātam vajadzētu būt labam. Tas man izdevās. Varbūt aiz 15. virāžas tā bailīgi tuvu mani bortam piemeta, bet viss labs, kas labi beidzas. Medaļa kabatā!” pēc apbalvošanas teica Kristers Aparjods.

Labāko desmitniekā, kvalificējoties svētdien paredzētajām Sprinta kausa sacensībām, iekļuva vēl divi Latvijas kamaniņu braucēji. Siguldietis Riks Kristens Rozītis, pēc paša vārdiem, savās pēdējās sacensībās Siguldā, ar 9.un 11.rezultātu braucienos ierindojās astotajā vietā (0,682 s), bet Gints Bērziņš abos braucienos uzrādīja desmito laiku un arī noslēgumā ieņēma šādu pozīciju (+0,689 s).

Artūrs Dārznieks pēc neveiksmes trases beigās pirmajā braucienā summā palika 19.vietā (+1,270 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir Johaness Ludvigs no Vācijas (705 punkti). Kristers Aparjods ar 482 punktiem ieņem piekto vietu, bet Gints Bērziņš ar 340 punktiem ir vienpadsmitais.

Divnieku ekipāžu sacensībās brāļi Šici abos braucienos uzrādīja otro labāko rezultātu – vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam viņi pirmajā mēģinājumā zaudēja sekundes astoņas tūkstošdaļas, bet otrajā vēl 0,029 sekundes. Trešās vietas ieguvējus Tobiasu Vendlu un Tobiasu Arltu siguldieši pārspēja diezgan pārliecinoši – par vairāk nekā pusotru sekundes desmitdaļu.

Piekto vietu ar diviem piektajiem laikiem braucienos izcīnīja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem, kuri, pēc neoficiālas informācijas, līdz ar to nodrošināja olimpisko ceļazīmi. Egertam/Benekenam otrā Latvijas ekipāža zaudēja 0,391 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā Šici saglabā līderu dzeltenos kreklus – deviņās sacensībās viņiem 673 punkti. Otrie ir Egerts ar Benekenu (606 p.), bet Bots un Plūme ieņem devīto vietu (364 p.).

Svētdien Siguldā norisināsies braucieni dāmām un Sprinta kausa sacensības, kurās startēs pa 15 labākajiem dalībniekiem atsevišķās disciplīnās. Svarīgi, ka pēc Siguldas posma arī tiks noteikts Latvijas kamaniņu sporta izlases galīgais sastāvs Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm.

(papildināta ar divnieku sacensību rezultātiem)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.