Menu
 

Autosportists Valters Zviedris Jūrmalā: Darbam mani iedvesmo pagātnes sasniegumi Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Janvāra sākumā Jūrmalā apbalvoti pagājušā gada labākie sportisti. Jūrmalas “Gada sportista” tituls piešķirts pludmales volejbolistei Tīnai Laurai Graudiņai un autosportistam Valteram Zviedrim. Balvas piešķirtas kopumā 14 nominācijās.

Valters Zviedris ir Jūrmalas “Papa’s sacīkšu komanda” pilots. Sportists izcīnījis 1. vietu Baltijas čempionāta prestižajā TCR automašīnu klasē, 1. vietu “De Walt Grand Prix” un “Motul GP” autošosejas sacensībās, 1. vietu “Estonian Grand Prix” TCR sprinta iekaitē, 2. vietu BMW325 kausa izcīņas otrā posma sacensībās, 3. vietu DD2 kartingiem, 10. vietu “Touring Car” čempionāta septītajā posmā. Startējis “Rotax Eurotrophy” pirmajā posmā Beļģijā un ir vienīgais Latvijas pārstāvis no vairāk nekā 140 sportistiem, kas startēja prestižajās “Aurum 1006 km” izturības sacensībās Lietuvā.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Esmu ekstrēmu piedzīvojumu fans, bet autosports laikam arī ir ekstrēmākais, ko varu iedomāties. Traukties ar ātrumu vairāk nekā 240 km/h ar mašīnām blakus, priekšā un aizmugurē, manuprāt, ir pietiekami ekstrēmi.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Iepriekšējās sezonas pirmajās sacīkstēs dienu pirms sacensībām treniņos dzinējs atteicās strādāt. Visu nakti un vēl sacensību dienā tika meklēts un mainīts dzinējs. Mehāniķi nebija gulējuši visu nakti un strādājuši, lai tikai es varētu iziet uz starta. Beigās ar šo naktī atrasto dzinēju izdevās uzvarēt sacensībās! Pēc uzvaras tu neredzi komandas un atbalstītāju emocijas, tikai pēc tam redzi video, bet tajā dienā visi zināja, ka kopā esam izdarījuši neiespējamo.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Darbam mani iedvesmo pagātnes sasniegumi. Aizdomājoties, cik daudz ir bijis jāstrādā, lai uzvarētu sacensībās, es apzinos, ka ir jāturpina strādāt, lai panākumi būtu arī nākotnē. Šajā darbā esmu jau no sešu gadu vecuma.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Katru dienu izdzeru vismaz divus litrus ūdens. Ūdens man tiešām dod papildu enerģiju, spēku un veselību.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Būdams autosportists, esmu pieradis pie ātruma un būt ātrākais pie stūres. Dažreiz sanāk pārsniegt ātrumu, bet noteikti apzinos, ka ātrums jāatstāj trasē un uz ielas jābūt piesardzīgam.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Tas, kas tevi nenogalina, padara tevi stiprāku. Dzīve sportā ir iemācījusi mācīties no kļūdām un neveiksmēm. Katra kļūda ir jāizanalizē, lai to nepieļautu atkal.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Bieži, braucot uz vai no sacīkstēm, skatos filmas. Visvairāk prātā palikušas divas: “The Art of Racing in the Rain” – ļoti emocionāls, cilvēcisks stāsts par autosportista dzīvi suņa skatījumā –, un “Rush” – filma, kas balstīta uz patiesiem notikumiem, par divu Formula-1 pilotu savstarpējo cīņu 1976. gadā.

Kādu mūziku klausāties?
Ikdienā mūziku klausos bieži un dažādu, pat grūti nosaukt kādu žanru. Pirms sacensībām patīk klausīties repu – tas mani noskaņo cīņai.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Rīgā ļoti esmu iecienījis “Joker” kluba restorānu, kur ir plaša ēdienu izvēle un tie ir patiesi gardi. Jūrmalā esmu iecienījis restorānu “Grill&Fish Jomas terase”.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Nesūdzos par dzīvi šobrīd. Tiešām priecājos, par kādu cilvēku esmu kļuvis, un dzīvot Jūrmalā blakus jūrai un dabai ir brīnišķīgi! Galvenais, lai visiem laba veselība!   

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.