Menu
 

Martinam Dukuram 12.Eiropas čempiona tituls un 11.Pasaules kauss Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Pasaules titulētākais skeletonists siguldietis Martins Dukurs savu trofeju kolekciju papildinājis ar vēl divām. Piektdien viņš uzvarēja Pasaules kausa izcīņas astotajā posmā Sanktmoricas trasē Šveicē un vienlaikus arī Eiropas čempionātā. Šis Martinam bija divpadsmitais Eiropas čempiona tituls un arī vienpadsmitā uzvara Pasaules kausa kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā Martins Dukurs bija pārliecinoši labākais, tuvākos konkurentus apsteidzot par gandrīz pussekundi. Otrajā vienādu laiku ar viņu uzrādīja Aleksandrs Gasners no Vācijas, kas viņam nodrošināja otro vietu un sudraba medaļu 0,45 sekundes aiz čempiona. Arī trešajā un ceturtajā vietā ierindojās Vācijas skeletonisti Kristofers Grotērs (+0,51 s) un Aksels Jungs (+0,65 s).

Tomass Dukurs pirmajā braucienā bija astotais, bet otrajā ar sesto labāko laiku pakāpās uz septīto pozīciju 0,73 sekundes aiz Martina.

Pasaules kausa galīgajā kopvērtējumā jaunākais no Dukuriem savāca 1623 punktus (trīs pirmās vietas, divas otrās, viena trešā, viena ceturtā un viena 11.vieta) un otrās vietas ieguvēju Akselu Jungu apsteidza par 72 punktiem. Tomass Dukurs ar 1249 punktiem finišēja astotajā vietā.

Priekšpusdienā notikušajās sacensībās dāmām Endija Tērauda pirmajā braucienā uzrādīja 21.rezultātu un līderei austrālietei Džeklinai Narakotai zaudēja 2,43 sekundes. No 20.vietas, kas ļautu kvalificēties otrajam braucienam, vienīgā Latvijas pārstāve atpalika par sekundes divām simtdaļām. 21.vietu Tērauda ieņēma arī Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, kurā uzvarēja Kimberlija Bosa no Nīderlandes.

Nākamās sacensības pasaules labākajiem skeletonistiem būs 10.-12.februārī ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.