Menu
 

Bots un Plūme labāko trijniekā sprinta sacensībās Oberhofā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, izcīnot trešo vietu divnieku ekipāžu sacensībās, bija labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā astotā posma ietvaros notikušajās Sprinta kausa sacensībās piektdien Oberhofas trasē Vācijā.

Gada pēdējās Sprinta kausa sacensības Oberhofā norisinājās neierastā testa versijā un to rezultāti netika iekļauti sezonas kopvērtējumā. Tādējādi siguldieši Andris un Juris Šici, ņemot vērā iepriekšējo triju sacensību rezultātus, tajās startēja jau Sprinta kausa ieguvēju statusā (Kristers Aparjods kopvērtējumā bija ceturtais vīru konkurencē un Elīza Tīruma piektā dāmām).

Šoreiz sprints notika pirms Pasaules kausa pamatsacensībām un tajās piedalījās visi pieteiktie kamaniņu braucēji, nevis pa 15 labākajiem, kā ierasts. Turklāt dalībniekiem bija jādemonstrē reakcija, startējot ar “vārtiņiem” līdzīgi kā komandu stafetē.

Abi Latvijas divnieki sacensības Oberhofā ieņēma vietas labāko kvartetā. Startējot 21 ekipāžai, Mārtiņš Bots un Roberts Plūme ierindojās trešajā vietā nepilnas divas sekundes desmitdaļas aiz uzvarētājiem vāciešiem Tonija Egerta un Sašas Benekena un sekundes desmitdaļu aiz austriešiem Tomasa Štoi un Lorenca Kollera, bet par 0,005 sekundēm pārspēja Andri un Juri Šicus, kuri ieņēma ceturto vietu. Jāatzīmē arī, ka tieši abas latviešu ekipāžas uzrādīja vislabāko starta reakciju.

Vīru sacensībās 40 dalībnieku konkurencē labāko sešnieku noslēdza Kristers Aparjods, kurš uzvarētājam Dāvidam Gleiršeram no Austrijas zaudēja 0,174 sekundes (austrieši ieņēma pirmās trīs vietas). Divpadsmitais bija Gints Bērziņš (+0,295 s) un piecpadsmitais – Artūrs Dārznieks (+0,347 s).

Sesto vietu ieguva arī Elīza Tīruma dāmu sacensībās 0,376 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Jūlijas Taubicas. 15.vietu ieņēma Elīna Ieva Vītola uzrādīja 17.rezultātu (+0,603 s) un Sigita Bērziņa – 20.laiku (+0,697 s).

Sestdien Oberhofā norisināsies Pasaules kausa izcīņas pamatsacensības vīriem un divniekiem, bet svētdien – dāmām un stafetes komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.