Menu
 

Ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā Latviju pārstāvēs 57 sportisti 11 sporta veidos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - olimpiade.lv Foto - olimpiade.lv

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē apstiprināts Latvijas olimpiskās delegācijas sastāvs startam XXIV ziemas olimpiskajās spēlēs, kas no šī gada 4.līdz 20.februārim norisināsies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. Pašlaik Latvijas delegācijā Pekina2022 apstiprināti 57 sportisti  11 sporta veidos.

Kā informēja LOK, Latvijas komandas sastāvā Pekinas spēlēs piedalīsies 32 individuālo sporta veidu sportisti  un 25 hokeja komandas pārstāvji. Pekinā mūsu sportisti startēs 11 sporta veidos, pārstāvot sešas ziemas sporta veidu federācijas (biatlons, bobslejs, kamaniņu sports, skeletons, šorttreks, daiļslidošana, ātrslidošana, ziemeļu divcīņa, kalnu slēpošana, distanču slēpošana, hokejs). Komandas sporta veidu pārstāvniecībā pievienojusies ziemeļu divcīņa.

“Uz Pekinu dosies gados jauna Latvijas olimpiskā komanda – vidējais sportistu vecums ir samazinājies līdz 25,5 gadiem, kas ir mazāks kā vairākās  iepriekšējās olimpiskajās spēlēs. Turklāt 25 atlētiem starti olimpiskajās spēlēs  būs olimpiskā debija,” raksturojot komandu, atzīmējis Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Kārlis Lejnieks.

“Tajā paša laikā komandas sastāvs apliecina paaudžu maiņu ziemas sporta veidos – uz Pekinu ar piecu olimpisko spēļu pieredzi dodas brāļi – Tomass un Martins Dukuri, Andris un Juris Šici. Savukārt Elīzai Tīrumai un Oskaram Ķibermanim šīs būs trešās olimpiskās spēles. Pieredze un jaunība ir tas salikums, kas šajās spēlēs noteikti veidos komandas garu un spēku, turklāt to stimulēs  ģimeņu  un dzimtu spēks – Dukuri, Šici, Aparjodi, Eiduki, Bondari, Krūzbergi, Bukarti.”

Pēc LOK informācijas, līdz ar 57 sportistiem apstiprinātajā delegācijas sarakstā ir iekļauti arī 43 treneri, 4 sporta ārsti un 4 fizioterapeiti, savukārt komandas vadība un atbalsta personāls dodas uz Tokiju 9 cilvēku sastāvā (sportisti tiek izvietoti trīs olimpiskajos ciematiņos). Hokeja valstsvienības sastāvs tiks precizēts 24.janvārī. Tāpat līdz 24.janvārim Latvijas Slēpošanas federācija nosauks to sportistu, kam ir piešķirta  pieejamā kvota distanču slēpošanā vīriešiem. Baiba Bendika startēs divos sporta veidos – biatlonā un distanču slēpošanā.

Latvijas sportisti Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs:
ātrslidošana: Haralds Silovs;
biatlons: Baiba Bendika;
bobslejs: Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis, Edgars Nemme, Emīls Cipulis;
skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Endija Lāsma Tērauda;
kamaniņu sports: Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Artūrs Dārznieks, Roberts Plūme, Mārtiņš Bots, Juris Šics, Andris Šics;
daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs;
šorttreks: Roberts Krūzbergs, Reinis Bērziņš;
distanču slēpošana: Kitija Auziņa, Patrīcija Eiduka, Samanta Krampe, Estere Volfa, Baiba Bendika, Raimo Vīgants;
kalnu slēpošana: Liene Bondare, Miks Zvejnieks;
ziemeļu divcīņa: Markuss Vinogradovs;
hokejs: 25 spēlētāji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.