Menu
 

Foto: Tīrumai astotā vieta olimpiskajā Pekinā, Aparjode un Vītola otrajā desmitniekā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Krimuldiete Elīza Tiruma ierindojās astotajā vietā Pekinas ziemas olimpisko spēļu sacensībās dāmām otrdien Jaņcjinas trasē Ķīnā. Kendija Aparjode no Saulkrastiem 35 dalībnieču konkurencē ieņēma 11.vietu, bet siguldiete Ieva Elīna Vītola – 18.vietu. E.Tīruma jau iepriekš bija paziņojusi, ka Pekina ir viņas pēdējās olimpiskās spēles sportistes karjerā.

Pagalam neveiksmīgs visām trim latvietēm izvērtās trešais brauciens – visas uzrādīja rezultātus tikai trešajā desmitniekā un likumsakarīgi zaudēja pozīcijas summā. Tīruma no sestās vietas noslīdēja uz septīto 0,8 sekundes līdz pirmajam trijniekam, Aparjode – no devītās uz vienpadsmito un Vītola – no vienpadsmitās uz četrpadsmito.

Ceturtajā braucienā Tīruma uzrādīja astoto labāko laiku un summā par nieka 0,008 sekundēm palaida garām pirmās dienas neveiksminieci, šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēju Jūliju Taubicu no Vācijas – astotā vieta.

Dubultuzvaru ziemas olimpiskajās spēlēs svinēja Vācijas kamaniņi braucējas – par pieckārtējo olimpisko čempioni (trīskārtējo individuālajās sacensībās) kļuva Natālija Geizenbergere, sudraba medaļu ieguva Anna Berreitere (0,493 sekundes aiz čempiones), bet bronzu – Tatjana Ivanova no Krievijas olimpiskās komitejas komandas, kura sezonas sākumā bija guvusi smagu traumu (+1,053 s).

E.Tīruma no čempiones četru braucienu summā atpalika par 1,987 sekundēm, bet no trešās vietas viņu šķīra 0,934 sekundes.

Aparjode ar 12.rezultātu pēdējā mēģinājumā saglabāja 11.vietu (+2,685 s). Savukārt Vītola pēdējā mēģinājumā pieļāva vairākas rupjas kļūdas un summā noslīdēja uz 18.pozīciju (+4,697 s).

“Par Elīnu runājot, skaidrs, ka debija olimpiskajās spēlēs nesanāca tāda, kā viņa pati vēlējās –  18. vieta. Viņa noteikti bija spējīgāka sasniegt augstāku rezultātu. Jau ar pirmajiem treniņbraucieniem šoreiz viņai Jaņcinas trase līdz galam nesanāca. Ir naivi cerēt, ja treniņbraucienos neizdodas labi izbraukt trases līnijas, tad sacensībās pēkšņi varētu būt četri ļoti labi braucieni. Vismaz sportiste ieguva pieredzi un nākotnē būs vēl lielāka motivācija trenēties, lai nākamājās ziemas olimpiskajās spēlēs būtu viena no pretendentēm uz augstvērtīgām vietām,” sportistu sniegumu komentēja Latvijas izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.

“Kendijai, protams, braucienos bija kļūdas. Bet, ja skatās no cita rakursa, pirms trīsarpus nedeļām nezinājām, vai ārsti viņai vispār atļaus startēt. Tomēr 11.vieta situācijā, kad viņai nācās izlaist piecas sacensību nedēļas un visus treniņus trasē, ir laba. Varēja redzēt, ka viņai pietrūka būšanas apritē un braucienu pa trasi. Braukšanas sajūta pa to laiku bija pazudusi, un līdz olimpiskajām spēlēm bija astoņi braucieni Sanktmoricā, kas, protams, bija par maz. Kopumā Kendijai pie šīs situācijas ir pieņemams rezultāts. Cīnījas līdz galam.

Elīza, protams, pieļāva kļūdas, bet kopsummā izcīnīta astotā vieta ir viņas labākais rezultāts olimpiskajās spēlēs un otrs labākais pēc Latvijas neatkarības atgūšanas sievietēm. Es domāju, ka Elīza var būt apmierināta ar savu rezultātu. Tagad viņai ir jāgatavojas komandu stafetei un jānobrauc vēl viens labs brauciens, lai ir gandarījuma sajūta par paveikto un lai ar pozitīvām emocijām varam doties mājās.”

Trešdien plkst.14.20 un 15.35 pēc Latvijas laika notiks sacensības kamaniņu sportā divnieku ekipāžām, kurās medaļnieki kļūs zināmi divu braucienu summā. Pirmais starta numurs būs Andrim un Jurim Šiciem, trešais – Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem, pieteiktas 17 ekipāžas. Ceturtdien Jaņcjinas trasē paredzētas sacensības stafešu komandām, pēc tam Jaņcjinas trasē sacentīsies skeletonisti un bobslejisti.

(papildināta ar K.Mauriņa komentāru)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.