Menu
 

Trīs Latvijas kamaniņu braucējas labāko ducī pēc pirmās dienas sacensībām Pekinā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Krimuldiete Elīza Tiruma bija labākā no trim Latvijas kamaniņu braucējām Pekinas ziemas olimpisko spēļu sacensību pirmajā dienā dāmām Jaņcjinas trasē Ķīnā. Otrdien notiks vēl divi braucieni, pēc kuriem tiks noskaidrotas olimpisko medaļu laureātes.

Kritieniem bagātajās pirmdienas dāmu sacensībās (neveiksmes piedzīvoja arī šīs sezonas Pasaules kausa pirmo divu vietu ieguvējas Jūlija Taubica un Madeleina Egle) Elīza Tīruma pirmajā braucienā uzrādīja astoto rezultātu, bet otrajā – sesto, kas viņai ļāva pakāpties par divām pozīcijām.

Pirmās divas vietas pēc diviem braucieniem ieņem Vācijas kamaniņu braucējas – četrkārtējā olimpiskā čempione Natālija Geizenbergere un Anna Berreitere. Elīza līderei summā zaudē 0,980 sekundes, bet no trešās vietas, ko pagaidām ieņem Tatjana Ivanova no Krievijas, Tīrumu šķir 0,389 sekundes.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem, startējot no neērtās trešās grupas, ar 13.un 7.laiku braucienos pēc pirmās dienas ieņem devīto vietu 1,302 sekundes aiz Geizenbergeres, bet siguldiete Ievai Elīnai Vītolai braucienos bija 12.un 14.rezultāts un summā 11.pozīcija (+1,340 s). Startēja 35 kamaniņu braucējas.

Trešdien notiks sacensības kamaniņu sportā divnieku ekipāžām un ceturtdien – stafešu komandām. Pēc tam Jaņcjinas trasē sacentīsies skeletonisti un bobslejisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.