Menu
 

Foto: Ķekavā sadalītas Latvijas badmintona čempionāta medaļas, bagātākā raža – siguldiešiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Divas dienas Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā norisinājās šāgada Latvijas čempionāts badmintonā pieaugušajiem. Sekmīgu turnīru aizvadīja Siguldas badmintona kluba pārstāvji, tostarp Anna Kupča, kurai pavisam maz pietrūka līdz absolūtās čempiones titulam.

Pēc Latvijas Badmintona federācijas informācijas, čempionātam bija pieteikušies 85 sportisti no nozīmīgākajiem Latvijas badmintona centriem – Liepāja, Talsi, Jelgava, Ozolnieki, Emburga, Baloži, Salaspils, Jēkabpils, Valka, Valmiera, Cēsis, Sigulda un Rīga. Taču pēdējā brīdī Covid-19 dēļ viņu skaits tomēr bija mazāks.

Par titulētāko sacensību dalībnieci kļuva 16 gadus vecā siguldiete Anna Kupča. Dāmu vienspēļu turnīra pusfinālā viņa pārspēja savu novadnieci Artu Priednieci 21:12, 21:9, bet finālā – dubultspēļu partneri Jekaterinu Romanovu 21:13, 21:18. Jāpiezīmē, ka visos turnīros šogad nenotika finālspēles par trešo vietu, un Latvijas čempionāta bronzas medaļas saņēma abi pusfinālu neveiksminieki.

Dāmu dubultspēlēs Anna Kupča un Jekaterina Romanova nosargāja pērn izcīnīto čempioņu titulu. Finālā viņu pretinieces Kristīne Šefere un Diāna Stognija pārtrauca cīņu pirmajā setā, kad rezultāts bija 12:5.

Līdz finālam A.Kupča tika arī jaukto dubultspēļu turnīrā, kur viņas partneris bija Ardis Daniels Bedrītis. Finālā pret Reini Kraukli un Diānu Stogniju viņi vinnēja pirmo setu 21:17, taču piekāpās otrā un trešā seta galotnē – 19:21, 19:21. Bronzas medaļa citam Siguldas duetam Teodoram Kerimovam un Jekaterinai Romanovai, kuri par Latvijas čempioniem bija kļuvuši pērn.

Vīru vienspēļu turnīrā čempiona titulu nosargāja Niks Podosinoviks, kurš pusfinālā pārspēja Artūru Akmeni no Siguldas 21:14, 22:20, bet finālā – Andi Bērziņu no Valmieras 21:9, 21:12. Savukārt dubultspēlēs A.Akmens pārī ar Reini Kraukli izcīnīja zeltu, izšķirošajā mačā pārspējot Mārtiņu Kažemaku un Niku Podosinoviku 15:21, 21:17, 21:16. Bronza Ardim Danielam Bedrītim un Teodoram Kerimovam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.