Menu
 

Foto: Kamaniņu braucēji olimpiskās sacensības Pekinā noslēdz ar bronzu stafetē Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēji sacensības Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs Jaņcjinas trasē Ķīnā ceturtdien pabeiguši ar bronzas medaļu komandu stafetē. Par olimpiskajiem laureātiem kļuva Elīza Tīruma, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Tīrumai šī ir otrā olimpiskā medaļa pēc 2014.gadā Sočos izcīnītās bronzas.

Stafetes sacensībās piedalījās 14 valstu komandas, Latvijas kvartets startēja trešais no beigām, ar rezultātu trīs minūtes un 4,354 sekundes izvirzījās vadībā un jau tobrīd garantēja sev vismaz bronzas medaļu. Tābrīža līderus Krievijas kamaniņu braucējus latvieši finišā pārspēja par 0,313 sekundēm, lai gan pēc pirmā dāmu posma zaudēja vairāk nekā 0,4 sekundes.

Austrieši, kuri brauca nākamie, Latvijas kvartetu apsteidza par 0,868 sekundēm, turklāt viņi bija ātrāki visos trijos stafetes posmos. Savukārt Vācijas kvartets ar četriem olimpiskajiem čempioniem sastāvā (Natālija Geizenbergere, Johanness Ludvigs un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts) vēl vienu zelta medaļu izcīnīja, Austrijas četrinieku pārspējot tikai par sekundes astoņām simtdaļām.

Olimpiskajiem čempioniem Latvijas komanda zaudēja 0,948 sekundes. Rēķinot atsevišķus stafetes posmus, E.Tīruma uzrādīja piekto laiku, K.Aparjods – trešo un Bots/Plūme – piekto.

“Balss ir nobļauta, emocijas ir vārdiem neaprakstāmas. Tas ir lielisks noslēgums olimpiskajām spēlēm, šai sezonai un četrgadei. Mēs vienkārši esam laimīgi!” pēc bronzas medaļas izcīnīšanas gandarīts bija Latvijas izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.

“Ja godīgi izanalizēt braucuenus tagad nevaru. Redzēju, ka Elīzai un Botam/Plūmem bija kļūda pēc 13. viržās, bet tas šobrīd ir mazsvarīgi, jo mums ir medaļa. Mēs visi esam priecīgi un lepni par mūsu sportistiem. Mums ļoti, ļoti gribējās olimpiskās medaļas, un esam priecīgi, ka pēc astoņu gadu pārtraukuma tas beidzot izdevās! Tagad pacilātā noskaņojumā varam atgriezties  mājās. Jākrāmē mantas, un pēc piecām stundām mēs dodamies uz lidostu. Cerams, ka Rīgā būs daudz sagaidītāju!”

Jāatgādina, ka individuāli Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs augstāko – ceturto – vietu izcīnīja ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme divnieku ekipāžu konkurencē, bet saulkrastietis Kristers Aparjods un siguldieši Andris un Juris Šici ierindojās piektajā vietā.

Piektdien naktī pēc Latvijas laika Jaņcjinas trasē cīņu par olimpiskajām medaļām sāks skeletonistes, bet no plkst.14.20 trešo un ceturto braucienu veiks skeletonisti. Jau ziņots, ka pēc pirmajiem diviem braucieniem Martins Dukurs ir sestajā un Tomass Dukurs – astotajā pozīcijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.