Menu
 

Pierīgas basketbola klubiem Reģionālajā līgā uzvara un divi zaudējumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No trim Reģionālajā basketbola līgā spēlējošajām Pierīgas komandām uzvaru pēdējās dienās izdevās izcīnīt vienīgi basketbola klubam “Ādaži/Carnikava”. Kārtējos zaudējumus piedzīvoja gan Salaspils sporta skolas, gan Mārupes sporta centra basketbolisti, kuri ieņem pēdējās vietas savās grupās.

BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti piektdien mājas spēli pret Aizkraukles novada komandu iesāka ar astoņiem punktiem pēc kārtas, un, lai arī vienubrīd viesi starpību samazināja līdz punktiem (29:26), lielajā atpūtā devās jau ar solīdu 17 punktu handikapu (49:32). Trešajā ceturtdaļā pretinieki pusi deficīta atspēlēja, taču tūdaļ pat sekoja 15:2 izrāviens, un mača liktenis bija izšķirts – 98:75. Uzvarētājiem Mārcis Osis guva 27 punktus un Rolands Dovgjallo 17 punktus.

Salaspils sporta skolas basketbolisti savā laukumā uzņēma basketbola klubu “Madona” un ar spurtu 15:3 pirmā puslaika beigās un otrā sākumā atspēlēja 11 punktu starpību un uz brīdi izvirzījās vadībā (42:41). Taču trešā ceturtdaļa salaspiliešiem izvērtās pavisam bēdīgi (11:35) un ceturtajā kaut ko glābt jau bija par vēlu – 78:96. Mājiniekiem Reno Silavs iemeta 17 punktus un Patriks Pabrieža 10 punktus.

RBL Austrumu grupā “Ādaži/Carnikava” ar astoņām uzvarām un desmit zaudējumiem saglabā astoto pozīciju, bet Salaspils sporta skola ir pēdējā 11.vietā (2-17). Komandas pamatturnīrā aizvada pa 20 spēlēm. Ādažu basketbolistiem sestdien gaidāma spēle pret Krāslavas sporta skolas komandu.

Mārupes sporta centra basketbolisti piektdien viesojās pie “Nīca/BLi” komandas, kas, iespējams, varētu būt ādažnieku pretinieki astotdaļfinālā. Līdz otrās ceturtdaļas vidum punktu skaits sāncenšiem auga diezgan līdzīgi, taču tad pamazām sāka izpausties laukuma saimnieku pārākums (36:25, 56:35). Otrā puslaika vidū mārupiešiem izdevās pievilkt līdz 10 punktiem (52:62), taču beigās Nīcas basketbolistu uzvara šaubas neradīja – 56:79. Rezultatīvākais ar 11 punktiem Mārupes vienības sastāvā bija Kārlis Eberliņš.

Rietumu grupā mārupieši trīs spēles līdz beigām ar trim panākumiem 17 mačos ir pēdējie vienpadsmitie bez cerībām kvalificēties izslēgšanas turnīram.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.