Menu
 

Latvijas Jātnieku federācijas kausu iegūst ropažniece Sabīne Siliņa

  • Autors:  Apriņķis.lv
Sabīne Siliņa. Sabīne Siliņa. Publicitātes foto

Sporta centrā “Kleisti” 22. un 23. septembrī notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas piektā, izšķirošā, posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Pieaugušo konkurencē uzvaru izcīnīja ropažniece Sabīne Siliņa. Viņai pirmā vieta arī jauno jātnieku un junioru sacensībās.

Līdz ar to, vērtējot četrus labākos rezultātus no pieciem posmiem, uzvaru pieaugušo konkurencē izcīnīja Sabīne Siliņa – 75 punkti, otrajā vietā – Laura Penele ar 65 punktiem, trešais Andis Vārna (abi z/s “Lielceri”, Jaunmārupe) – 56, informē LJF Preses dienestā.

Arī starp jaunajiem jātniekiem vecumā līdz 21 gadam un junioriem vecumā līdz 18 gadiem labāko rezultātu sasniedza Sabīne Siliņa (JSK “Mežstrazdiņi”), bet otrajā un trešajā vietā attiecīgi Kitija Bilinska un Daniela Briņķe (abas – Ropažu JK).

Ar zirgu līdz 6/7 gadu vecumam pirmo vietu izcīnīja Elīna Kaimiņa ar Cielavu (ZA “Kocēni”), otro vietu – Andis Vārna ar High Point VDL (z/s “Lielceri”), bet trešajā vietā palika Valters Celms ar Caransa (JSS “Kleisti”).

LJF kausa izcīņas piektā posma sacensību galvenais maršruts bija ar šķēršļu augstumu līdz 135 cm. Trīs sportiskie pāri pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā labāko rezultātu sasniedza Tatjana Rezņuka ar zirgu Arribas T (Ropažu JK) – 0 soda punkti/45,18 sekundēs. Otrajā vietā Sabīne Siliņa ar Fantast (JSK “Mežstrazdiņi”) – 0/45,33. Trešais rezultāts Jaroslavam Trubanovam ar Perhotka (JSK “Drostalas”) – 0/47,34, norāda federācijā.

LJF kausa ieguvēja pieaugušo, jauno jātnieku un junioru konkurencē Sabīne Siliņa norāda: “Beidzot man izdevās uzvarēt pieaugušo konkurencē! Ziemas čempionātā kopvērtējumā līdz tam pietrūka tikai viens punkts. Vasarā cītīgi strādājām un tagad izpildījām savu uzdevumu. Visos LJF kausa izcīņas posmos gan ar Kalgari, gan Fantastu sasniedzām stabilus rezultātus, kas liecina, ka šīs uzvaras nav tikai veiksme. Prieks, ka es tik jaunā vecumā [19 gadi] spēju konkurēt ar Latvijas labākajiem jātniekiem. Gandarījums arī par to, ka Kalgari, ar kuru uzvarēju jauno jātnieku konkurencē, savos 18 gados izdarīja gandrīz vai neiespējamo – ar savu degsmi, cīņassparu, par ko viņu vienmēr apbrīnoju. Tas ir arī mūsu ģimenes ieguldījums, ka viņš ir tik labā formā. Saprotams, ka uzvara pieaugušo konkurencē sagādā vislielāko prieku, tie ir citi šķēršļu augstumi, cits līmenis. Taču sezona vēl nav beigusies, – oktobra sākumā piedalīšos starptautiskās sacensībās Igaunijā, Saku hallē.”


Sabīne Siliņa.

Uzvarētāja bērnu konkurencē Tīna Dreimane (15 gadi) no Garkalnes stāsta: “Šosezon vairāk un nopietnāk trenējos nekā iepriekš. Daudz iemācījos – galvenais to, kā labot kļūdas, kuras pati pieļauju. Paldies manai mammai Natālijai Dreimanei, kura veda uz visām sacensībām, un trenerei Mairai Lejai, kura palīdzēja pilnveidot jāšanas māku, kā arī – zirgiem, kuri man tik uzticami palīdzējuši.”

Savukārt sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis atzīmē: “Pozitīvi, ka divās konkurencēs uzvarēja Sabīne Siliņa. Paldies zirga Kalgari īpašniekam Jurim Mežniekam, kurš to saglabāja Latvijas sportam, deva iespēju iegūt labu jāšanas skolu un mācīties sportistei. Otrā vietā pieaugušo konkurencē arī jaunai jātniecei – Laurai Penelei. Tas kopumā liecina, ka aug jaunā paaudze, un prieks par to.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.