Menu
 

FOTO: Mārupieši labākie Pierīgā gan basketbolā, gan krosa skrējienā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
FOTO: Mārupieši labākie Pierīgā gan basketbolā, gan krosa skrējienā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar divām Mārupes novada komandu uzvarām noslēgušās kārtējās Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības. Mārupieši jau kārtējo reizi izcīnīja pirmo vietu basketbola turnīrā vīriem un izrādījās labākie arī rudens krosa sacensībās.

Mārupes sporta kompleksā pagājušās nedēļas nogalē notika basketbola finālturnīri par 1.-3.un 4.-6.vietu, kuros piedalījās sešas komandas, kas bija ieguvušas pirmās un otrās vietas iepriekš notikušajos priekšsacīkšu turnīros. Precīzāk gan jāteic – piecas komandas, jo Olaines basketbolisti, kuriem bija jācīnās par ceturto vietu, neieradās un Pierīgas spēļu kopvērtējumā palika sestajā vietā. Savukārt ceturto izcīnīja Salaspils novada basketbolisti, kuri ar 84:66 pārspēja Mālpils novada vienību.

Galvenajā finālturnīrā, tieši tāpat kā pirms gada, piedalījās Mārupes, Stopiņu un Ropažu novada basketbolisti – un arī gala iznākums izrādījās tieši tāds pats kā pērn. Mārupieši izrādījās krietni pārāki abās spēlēs, uzvarēja Stopiņu basketbolistus 66:44, ropažniekus 60:36 un jau astoto gadu pēc kārtas izcīnīja Pierīgas čempionu titulu.

Komandā sastāvā spēlēja Roberts Plivčs, Mārtiņš Vīnbergs, Gatis Rombergs, Ģirts Spēlmanis, Kaspars Ginters, Jānis Banders, Reinis Helmanis, Kaspars Eglītis, Edgars Krūmiņš, Renārs Uzraugs, Uģis Strauss, Jānis Saliņš, Māris Skulte, Jurģis Eglītis, Normunds, Ņedaškovskis, Raivis Kalējs un Aleksejs Romānovs.

Mačā par otro vietu daudz sīvākā cīņā Stopiņu komanda ar minimālu pārsvaru pārspēja Ropažu basketbolistus 43:42 un otro gadu pēc kārtas ieguva vicečempionu titulu, bet Ropažu spēlētājiem trešo gadu pēc kārtas bronzas medaļas.

Priekšsacīkšu turnīru trešo vietu ieguvēji Krimuldas un Ķekavas basketbolisti savstarpējo cīņu neaizvadīja un Pierīgas spēļu kopvērtējumā dalīja 7.-8.vietu.

Iepriekš Baldonē tika aizvadītas Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības vieglatlētikas krosā, kurās komandu vērtējumā Mārupes novada pārstāvji sīvā cīņā ar salaspiliešiem pēc viena gada pārtraukuma atguva čempionu titulu.

Piedalījās skrējēji no astoņiem Pierīgas novadiem. Sacensības individuāli notika 1000–3400 metru distancēs sešās vecuma grupās dāmām un kungiem, bet novadu vērtējumā tika ņemti vērā katras komandas seši labākie individuālie rezultāti. Par pirmo vietu grupā pienācās 20 punktu, par otro – 18, par trešo – 16 utt.

Sacensību noslēgumā izrādījās, ka Mārupes un Salaspils komandas ir savākušas pilnīgi vienādu punktu skaitu – pa 114 (individuāli pa trim pirmajām un trim otrajām vietām). Atbilstoši nolikumam, bija jāskatās nākamais labākais rezultāts, un tas bija mārupiešiem, kuri bija izcīnījuši vēl vienu otro vietu.

Trešajā vietā kopvērtējumā ierindojās pagājušā gada Pierīgas spēļu uzvarētāji Babītes krosa skrējēji (110 p.), kuriem sekoja Baldone (104), Ropaži (95), Saulkrasti (95), Stopiņi (78) un Ķekava (14 p.).

Individuāli atsevišķās grupās Mārupes novadam uzvaras izcīnīja Gunta Lebedoka (S5), Mārtiņš Skujenieks (V2) un Erna Skujiņa (S6), Salaspils novadam – Aigars Feteris (V1), Ginta Zēberga (S2) un Nikolajs Malahovs (V5), Babīte novadam – Gundars Ošmucnieks (V4), Atis Brikovskis (V3) un Rita Golvere (S4), Baldones novadam – Anita Antone (S1), Ropažu novadam – Ādols Šampiņs (V6) un Saulkrastu novadam – Irita Puķīte (S3).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.