Menu
 

Andris Šics uzsāks darbu Starptautiskajā Kamaiņu sporta federācijā kā mākslīgās ledus trases tehniskais direktors

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) ceturtdien paziņoja, ka Andris Šics 2022./2023.gada kamaniņu sporta sezonā strādās par FIL mākslīgās ledus trases tehnisko direktoru (Technical Director Artificial Track). Šo personāla lēmumu pieņēma FIL prezidijs kopā ar tehnoloģiju viceprezidentu starptautiska konkursa rezultātā.

Siguldietis Andris Šics ir piedalījies piecās ziemas olimpiskajās spēlēs kopā ar brāli Juri Šicu un divnieku ekpāžu konkurencē izcīnīja trīs medaļas, tostarp vienu no tām – komandu stafetē. 2022.gada Pekinas Ziemas olimpiskajās spēlēs viņi ierindojās piektajā vietā. Savukārt aizvadītajā sezonā brāļi trīs Pasaules kausa sacensībās kāpa uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena, izcīnīja otro vietu kopvērtējumā un pirmo vietu Sprinta kausa kopvērtējumā.

“Tehniskā direktora amats man ir liels izaicinājums, un esmu ļoti pagodināts, ka Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija, izvērtējot kandidātus uz šo amatu, ir uzticējusi man iespēju pierādīt sevi šajā pozīcijā. Tehniskie noteikumi un sporta kamanu būvēšana vienmēr ir bijis mans aicinājums, ceru, ka iepriekš gūtā pieredze man palīdzēs pildīt pienākumus godam,” Andra Šica teikto citē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.