Menu
 

Latvijas regbija valstsvienība Baldonē piekāpjas Zviedrijai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ltv.lsm.lv Foto - ltv.lsm.lv

Latvijas regbija valstsvienība sestdien Baldonē Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas otrajā spēlē ar 25:46 zaudēja Zviedrijas izlasei. Vairums Latvijas regbistu pārstāv Ķekavas klubu “Miesnieki” un valsts čempionvienību “Garkalne/Livonia”, vairāki no viņiem ir baldonieši un Baldones regbija audzēkņi.

Latvijas un Zviedrijas regbisti turnīru bija sākuši ar uzvarām pār Luksemburgu. Zviedriem tā izdevās nedaudz pārliecinošāka, kas viņus nosacīti padarīja par spēles favorītiem. Turklāt šoreiz laukuma saimniekiem nevarēja palīdzēt Lielbritānijā dzīvojošie brāļi Davidsoni.

Par spīti tam Latvijas izlase cīņu uzsāka ļoti apņēmīgi un jau sestajā minūtē izvirzījās vadībā 7:0 – piezemējumu veica Artūrs Alainis un realizācijas sitienā precīzs bija Juris Iesalnieks. Līdz pirmā puslaika vidum zviedri pamanījās pārņemt vadību (7:10), taču divi Iesalnieka realizētie soda sitiena ļāva mājiniekiem atkal izvirzīties priekšā – 13:10.

Diemžēl pavisam neveiksmīgas Latvijas regbistiem izvērtās puslaika pēdējās 7-8 minūtes. Palikuši skaitliskā mazākumā, viņi nespēja novērst trīs viesu piezemējumus, un, pārtraukumā ejot, rezultāts jau bija pavisam nepatīkams – 13:29.

Otrā puslaika sākumā zviedri ar vēl vienu piezemējumu vēl vairāk samazināja latviešu cerības atspēlēties (13:34). 67.minūtē Toms Asejevs ar piezemējumu un Valērijs Runco ar realizācijas sitienu samazināja starpību līdz divu rezultatīvu uzbrukumu tiesai (20:34), taču pamatlaika beigās uz Roberta Brikmaņa piezemējumu viesi atbildēja ar vēl diviem – beigu rezultāts 25:46.

Grupas turnīra tabulā līderpozīcijas ar divām uzvarām divās spēlēs un desmit punktiem dala Čehija un Zviedrija, viena uzvara divās spēlēs ir Latvijai, viena uzvara četros mačos – Luksemburgai, bet Ungārija zaudējusi abas līdzšinējās spēles.

7.maijā Latvijas regbija valstsvienība izbraukumā tiksies ar Čehijas izlasi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.