Menu
 

Junioru volejbola izlase Siguldā zaudē grieķiem un pieveic igauņus (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Volejbola federācija Foto - Latvijas Volejbola federācija

Trīs dienas Siguldas Sporta centrā norisinājās Eiropas junioru (U18) čempionāta kvalifikācijas turnīrs, kur līdz ar Latvijas izlasi piedalījās vienaudži no Grieķijas un Igaunijas. Triju komandu konkurencē mājinieki ieņēma otro vietu.

Mārča Obrumana trenētā U18 volejbola izlase, kuras rindās spēlēja arī trīs siguldieši – Gustavs Auziņš, Matīss Šalkovskis un Kārlis Jaundžeikars, turnīru sāka sestdien ar zaudējumu aizraujošā cīņā 2:3 (22:25, 25:17, 25:20, 22:25, 11:15) pret Grieķijas valstsvienībai, kas dienu iepriekš pirmajā C grupas spēlē ar 3:1 bija pieveikusi igauņus, garantējusi pirmo vietu turnīrā un ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Latvijas izlasē labākie punktu guvēji bija Kristers Landzāns (18), Gustavs Auziņš (12) un Armands Rokjāns (12), informēja Latvijas Volejbola federācijā (LVF).

"Šajā spēlē par cīņas sparu čaļiem neko īsti negribu pārmest. Jā, epizodiski varbūt neizpildīja spēles uzdevumu, bet brīžiem pieļāva tādas elementāras lietas, kas varbūt bija saistītas ar sava veida uztraukumu. Kaut arī jaunieši, bet izlases līmenī tādas kļūdas nevajadzētu pieļaut," LVF preses dienestam norādīja izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans.

"Nepietiekami labi nospēlējām blokā, un attiecīgi arī aizsardzībā bija sarežģītāk, bloks īsti nepildīja savu funkciju. Uzbrukumā varbūt prasījās vairāk piesegt tīkla vidu. Spēlējām pārāk vienkārši, tas varbūt nebija sliktākais variants, bet vajadzēja nospēlēt kvalitatīvāk, kas īsti neizdevās."

Tā kā tiesības piedalīties finālturnīrā iegūst arī labākie otrās vietas ieguvēji piecās kvalifikācijas grupās, svētdien spēlē pret Igaunijas junioriem bija ne mazāk svarīga. Šoreiz Latvijas volejbolisti bija pārāki un guva uzvaru 3:1 (25:17, 25:23, 19:25, 25:15). Laukuma saimniekiem Kristers Landzāns guva 16 punktus un Timurs Aisens 11.

Vai ar to pietika, lai iekļūtu finālturnīrā, kas notiks jūlijā Tbilisi, kļūs skaidrs pēc pārējo četru turnīru beigām.

“Mēs spēlei gatavojāmies ļoti nopietni, un ne ar ko igauņi mūs nepārsteidza. Tikai vajadzēja, protams, kvalitatīvāk izpildīt mūsu pirmsspēles uzdevumus, kā mēs bijām sarunājuši,” pēc spēles teica M.Obrumans.

“Vakar bija spēcīgāks pretinieks, bet šodien mēs spēlējām nedaudz disciplinētāk. Izdarījām pareizos secinājumus pēc vakardienas, puišiem šodien stress bija mazāks. Bijām nosacīti motivēti uzvarēt, kaut gan jau zinājām, ka grieķi ir tikuši tālāk. Otrā vieta bija iespēja tikt uz finālturnīru, ja mēs uzvaram ar 3:0, bet kaut kāda vēl cerība pastāv, jo mums uzvarētie seti ir diezgan labi, ar labiem punktiem.”

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.