Menu
 

LBS "Open" 3x3 basketbola turnīrā Ķekavā uzvar lietuvieši un ukrainietes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Renārs Buivids, basket.lv Foto - Renārs Buivids, basket.lv

Latvijas Basketbola savienības (LBS) "Open" tūres piektajā posmā svētdien Ķekavas sporta kompleksā vīriešu konkurencē uzvarēja Lietuvas komanda "Candyshop", bet dāmām labākās bija Ukrainas trio "Ukraine" pārstāves. Par vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti uzvarētāju spēlētāji – Laurīns Balkūns un Jeva Adamenko.

Kā informēja LBS, Ķekavas turnīrā vīriešu konkurencē cīņā devās 15 komandas no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Atbilstoši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangam favorītu statusu saņēma Latvijas kvarteti "MSA"  un "3x3 Jelgava", kā arī Ukrainas "Ukraine-Kelts" un Lietuvas "Candyshop".

Visas četras komandas uzvarēja apakšgrupās, trīs no tām pārliecinoši uzvarēja ceturtdaļā. Pirmajā pusfinālā ļoti skarbā un noteikumu pārkāpumiem cīņā "Candyshop" ar 21:11 pārspēja "MSA". Otrajā pusfinālā "3x3 Jelgava" ar 21:12 uzveica "Ukraine-Kelts". Ķekavas turnīra čempionu tituls tika izšķirts aizraujošā galotnē, kur uzvaras tālmetienu izpildīja "Candyshop" 3x3 basketbolists Laurīns Balkūns, panākot 21:19.

Piecu sieviešu komandu turnīrā nepārspētas palika "Ukraine" 3x3 basketbolistes, kuras Ķekavas turnīru aizvadīja trīs spēlētāju sastāvā. Ukrainas pārstāves ne tikai uzvarēja visos četros mačos apakšgrupā, bet arī finālā. Izšķirošajā mačā "Ukraine" ar 21:13 uzveica "RSU-2".

Par vīriešu turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Ņikita Ruslovs ("Ukraine-Kelts"), kurš sešās spēlēs kopumā guva 42 punktus. Sieviešu konkurencē ar 41 punktu četros mačos izcēlās Vanesa Jasa ("RSU-2").

3x3 basketbola turnīru rīkoja LBS sadarbībā ar BK “Ķekava” un ar Ķekavas novada pašvaldības atbalstu.

LBS "Open" tūres finālturnīrs notiks 7. maijā Kandavā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.