Menu
 

Pierīgas skolēniem septiņas godalgas Latvijas skolu orientēšanās kausa izcīņā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - skolukauss.lof.lv Ilustrācija - skolukauss.lof.lv

Septiņas godalgas individuālajās sacensībās un divas vietas labāko desmitniekā kopvērtējumā – ar šādu bilanci Pierīgas mācību iestāžu audzēkņi noslēguši Latvijas Orientēšanās federācijas organizēto Latvijas skolu orientēšanās kausa izcīņu, kas šogad norisinājās Mežaparka Lielajā pļavā.

Pasākumā piedalījās skolēni no 76 mācību iestādēm, tajā skaitā no astoņām Pierīgas novadu skolām. Dalībnieki individuāli sacentās piecās dažādās vecuma grupās puišiem un meitenēm, bet skolu kopvērtējumā tika vērtētas attiecīgās skolas trīs labāko kvalifikācijas skrējienu punktu summas (no tām vismaz vienai jābūt meiteņu grupai). Sākumā visiem reģistrētajiem dalībniekiem bija jāpiedalās kvalifikācijas skrējienos. Pēc tam divpadsmit labākie dalībnieki no katras grupas piedalījās pusfināla skrējienos, bet seši labākie no pusfināla dalībniekiem tikās fināla skrējienos.

Finālos lielāko panākumu guva Kristīne Brunere no Siguldas Valsts ģimnāzijas, kura izcīnīja uzvaru vecākajā S1 grupā (2002./05.g.dz.). Savukārt jaunākajā S5 grupā (2012.g.dz.un jaunākas) aiz uzvarētājas ikšķilietes Elēnas Bremzes divas nākamās vietas izcīnīja Carnikavas pamatskolas audzēknes Elza Vītola un Herta Grantskalna.

S4 vecuma grupā (2010./11.g.dz.) uzvarēja Karlīna Dobule no Ikšķiles vidusskolas, bet aiz viņas ierindojās Lauma Līva Saklaure no Ādažu vidusskolas un Katrīna Cīrule no Ulbrokas vidusskolas. S3 grupā (2008./09.g.dz.) trešo vietu ieguva Dārta Krastkalne no Laurenču sākumskolas.

Puišu sacensībās Pierīgas skolu pārstāvjiem panākumi bija pieticīgāki – godalgoto vietu izcīnīja vien Lenarts Straume no Mārupes novada Salas sākumskolas, kurš bija otrais V4 grupā. Taču finālos startēja arī Ričards Vēveris (4.vieta V2 grupā) un Kristofers Kančs (5.vieta V3 grupā) no Ādažu vidusskolas, kā arī Nils Ciglis no Siguldas Valsts ģimnāzijas (6.vieta V1 grupā).

Skolu kopvērtējumā pirmās trīs vietas izcīnīja Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, Rīgas Centra humanitārās vidusskolas un Ikšķiles vidusskolas jaunie orientieristi. Septīto vietu ieguva Ādažu vidusskola, astoto – Carnikavas pamatskola, četrpadsmito – Siguldas Valsts ģimnāzija un sešpadsmito – Laurenču sākumskola. Sacensībās bez jau minētajām Pierīgas skolām piedalījās arī Saulkrastu vidusskolas un Babītes vidusskolas audzēkņi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.