Menu
 

Pierīgas futbolistiem deviņās spēlēs divas uzvaras un neizšķirts (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - AFA "Olaine" Foto - AFA "Olaine"

Negatīva bilance Pierīgas futbola klubiem fiksēta aizvadītās nedēļas nogalē notikušajās Latvijas futbola čempionāta spēlēs četrās līgās. Deviņās spēlēs komandas no Babītes, Ķekavas, Mārupes, Olaines un Salaspils svinēja divas uzvaras, vienreiz nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja sešas neveiksmes.

Zaudējumus savās mājās piedzīvoja abas Sieviešu futbola līgā spēlējošās Pierīgas dāmu komandas, turklāt abām neveiksmīga izrādījās maču pēdējā pusstunda. Futbola klubs “Olaine”, ielaižot divus vārtus sešus minūšu laikā, ar 0:2 piekāpās FK “Iecava” futbolistēm – olainietēm trijās spēlēs ir trīs punkti. Savukārt FK “Auda” līdz pat otrā puslaika vidum godam turējās pret čempionāta favorītēm SFK “Rīga” futbolistēm (0:1), tomēr beigās piedzīvoja sagrāvi 0:5, kas ķekavietēm sezonas startā ir trešā neveiksme pēc kārtas.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas ceturtajā kārtā pirmo uzvaru no rokām izlaida Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda. Pirmajās desmit minūtēs viņu pretinieki FK “Tukums 2000”/TSS-2 futbolisti pamanījās iesist bumbu gan savos gan pretējos vārtos, bet otrā puslaika pēdējās 15 minūtēs Agris Glaudāns un Jānis Vingradovs panāca 3:1 olainiešu labā. Otrā puslaika vidū tukumnieki vienus vārtus atguva, bet jau kompensācijas laikā izlīdzināja rezultātu – 3:3. “Olaines” kontā četrās spēlēs ir viens punkts.

Vēl bēdīgāk klājās futbola klubam “Salaspils”, kas izbraukumā ar 0:3 piekāpās Skanstes sporta kluba futbolistiem. Salaspiliešiem pēc četrām kārtām ir četri punkti.

Vēl vienu aizraujošu spēli Latvijas otrās līgas Rietumu grupas turnīra otrajā kārtā aizvadīja Mārupes sporta centra komanda. Izbraukuma cīņā pret FK “Aliance” pēc pirmā puslaika mājinieki bija vadībā 1:0, taču pirmajās 12 minūtēs pēc pārtraukuma mārupieši ar Rainera Veides un Kristiāna Korsaka precīzajiem raidījumiem izvirzījās vadībā 2:1. Drīz vien, realizējot “pendeli”, laukuma saimnieki panāca izlīdzinājumu, bet Raitis Haralds Butlers atguva vadību Mārupes futbolistiem (3:2). Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām “Aliance” palika skaitliskā mazākumā, un kompensācijas laikā Korsaks viņus par to sodīja ar ceturto golu, uz ko mājinieki gan vēl pamanījās atbildēt – Mārupes sporta centram pirmā uzvara sezonā 4:3.

Šajā grupā otro zaudējumu piedzīvoja Babītes sporta kluba futbolisti, kuri Liepājā ar 1:2 piekāpās futbola klubam “Karosta”. Vārtus viesu labā guva Sandis Ķiecis, pirmā puslaika kompensācijas laikā panākot, kā izrādījās, spēles gala rezultātu.

Otro uzvaru sezonas otrajā spēlē otrās līgas Austrumu grupā svētdien Ķekavā svinēja FK “Ķekava/Auda” vienība, kas ar 2:0 pārspēja “FC Gauja” no Valmieras. Deviņas minūtes pēc spēles sākuma rezultātu atklāja Ņikita Ivakins, bet deviņas minūtes pirms beigām pārsvaru nostiprināja Jorens Gorkšs.

Ar zaudējumiem Sieviešu pirmās līgas turnīru svētdien sāka Siguldas un Babītes futbolistes. FK “Sigulda” ar 1:2 piekāpās sporta klubam “Imanta” – vienīgos vārtus pamatlaika pašās beigās iesita Reičela Markovska. Savukārt RFS/Babītes sporta kluba komanda ar 1:3 zaudēja FK “Tukums 2000” vienībai. Otrā puslaika sākumā precīza bija Kristiāna Kozuliņa.

Pirmdien Latvijas virslīgas čempionāta desmitās kārtas spēles aizvadīs abas Pierīgas komandas. Ķekavas futbola klubs “Auda” Mežaparkā tiksies ar futbola klubu “Metta”, bet “Super Nova”/Salaspils savās mājās uzņems FK “Liepāja” futbolistus.

(papildināta ar 8.rindkopu, precizēta 1.rindkopa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.