Menu
 

Olaines futbolisti zaudē Salaspilij deviņu vārtu trillerī un Siguldai – pēcspēles sitienu sērijā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - youtube.com Foto - youtube.com

Vārtu guvumiem bagātas spēles pret citu Pierīgas novadu klubiem nedēļas nogalē aizvadījušas divas Olaines futbola komandas, kuras piekāpās Salaspils un Siguldas vienībām. Mainīgām sekmēm dažādās Latvijas līgās cīnījušas arī Ādažu, Babītes un Ķekavas vienības.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas piektās kārtas spēlē Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda sestdien savā laukumā uzņēma futbola klubu “Salaspils”. Pirmais puslaiks pagāja viesu zīmē – Žans Borisenko ar 11 metru soda sitienu, kā arī Dinis Čaika un Ēriks Boroduška no spēles panāca 3:0 salaspiliešu labā. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki modās un pusstundas laikā panāca izlīdzinājumu 3:3 – divreiz precīzs bija Matīss Baškevics, vienreiz Elmārs Ģēgers.

Taču tūdaļ pat Ivans Patrikejevs atguva vadību “Salaspilij” un desmit minūtes vēlāk Ē.Boroduška guva savus otros vārtus spēlē, bet jau kompensācijas laikā E.Ģēgers vēlreiz samazināja starpību līdz mininumam – 5:4 FK “Salaspils” labā.

Nākotnes līgas turnīra tabulas galvgalā ar piecām uzvarām piecās spēlēs un 15 punktiem ir FK “Jelgava” un “Valmiera FC-2”. FK “Salaspils” ir septītajā vietā (7 p.), bet AFA “Olaine” piecos mačos ir viens punkts un 12.vieta 14 klubu konkurencē.

Ar Latvijas futbola trešajā līgā spēlējošo komandu dueļiem nedēļas nogalē startēja Latvijas kausa izcīņa, un vienā no pirmā posma pirmās kārtas pāriem izloze bija savedusi kopā futbola klubu “Sigulda” un FK “Olaine” / FK “Union” komandu. Pirmajā puslaikā viesi olainieši pēc diviem Ērika Eduarda Kalniņa precīzajiem sitieniem panāca 2:0 savā labā, taču laukuma saimnieki siguldieši (spēle gan notika Cēsīs) pirmā puslaika pašās beigās un divas minūtes pirms pamatlaika beigām atbildēja ar Matīsa Kraujas diviem goliem – 2:2. Pagarinājumā rezultāts nemainījās un uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešama pēcspēles sitienu sērija, kuras septītajā kārtā ar 5:4 uzvarēja FK “Sigulda” futbolisti.

Bez drāmas neiztika arī Salaspils sporta kluba “Kengaroos” un futbola kluba “Varakļāni” spēlē. Jau 3.minūtē nokļuvuši iedzinējos, salapilieši ar Alena Siliņa un Tomasa Kontrima pūlēm izvirzījās vadībā, tomēr 90.minūtē ielaida otros vārtus (2:2). Papildlaikā Salaspils futbolistu uzvaru 4:2 nodrošināja divi Sergeja Momota vārtu guvumi 4:2.

Citā Latvijas kausa izcīņas spēlē “ASK Kadaga” futbolisti izbraukumā tikās ar “DSVK Traktors” vienību. Pirmā puslaika vidū nonākuši zaudētājos, Ādažu novada klubs nākamajā pusstundā iesita trīs vārtus – precīzi bija Adrians Kārkliņš, Mārtiņš Valdmanis un Jānis Kriuliņš. Taču nākamo 20 minūšu laikā dominēja mājinieki, kuri atbildēja ar “hettriku” un beigās svinēja uzvaru 4:3.

Sieviešu futbola līgā pirmo uzvaru pēc zaudējumiem pirmajās trijās spēlēs izcīnījušas Ķekavas futbola kluba “Auda” futbolistes, kuras savā laukumā ar 2:0 pārspēja kaimiņienes no FK “Iecava”. Pirmajā puslaikā vārtus guva Melānija Zālīte un otrajā – Evelīna Sendija Čubare. FK “Auda” kontā nu ir ir pirmie trīs punkti – tikpat ir arī FK “Olaine” futbolistēm, kuras aizvadījušas vienu spēli mazāk.

Sieviešu pirmās līgas jaunās sezonas otrajā spēlē otro zaudējumu svētdien piedzīvoja RFS/Babītes sporta kluba futbolistes, kuras viesos ar 0:3 piekāpās “BFC Daugavpils” komandai.

(papildināta ar 6.rindkopu)

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.