Menu
 

Ulbrokas florbolistiem – Latvijas jaunatnes čempionāta sudrabs, ķekaviešiem – bronza

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pēc divu gadu pārtraukuma noskaidroti Latvijas jaunatnes čempionāta medaļu ieguvēji florbolā. Vecākajā U18 grupā trešdien Ulbrokas sporta kompleksā notikušajā finālspēlē Kocēnu “Rubene”/KSS pārspēja laukuma saimniekus florbola skolas “Masters”/Ulbrokas florbolistus, kuri līdz ar to kļuva par Latvijas vicečempioniem. Bronzas medaļas ieguva kluba “Ķekavas Bulldogs” jaunieši.

Lielā fināla pirmajās divās trešdaļās (spēle ritēja 3x15 minūtes) mājiniekiem tā arī neizdevās ne reizi ieraidīt bumbiņu “Rubenes” vārtos, bet viņu cietoksnī pirmajā pusstundā tā ielidoja trīs reizes. Trešās trešdaļas pašā sākumā “sausums” beidzot tika pārvarēts – 1:3. Taču lūzumu cīņa tas neievadīja, viesi atjaunoja triju vārtu pārsvaru un sagādāja FS “Masters” florbolistiem zaudējumu 1:4.

Zīmīgi, ka Latvijas čempionāta pamatturnīrā abu komandu savstarpējā spēlē bija uzvarējuši ulbrokieši (4:2), tā sagādājot “Rubenei” vienīgo zaudējumu. Abu klubi ceļi šosezon bija krustojušies arī pieaugušo čempionāta izslēgšanas turnīrā, kur ceturtdaļfinālā sešu spēļu sērijā pārāka bija Kocēnu komanda, kas vēlāk ieguva sudraba godalgas.

Iepriekš Ulbrokā notikušajā spēlē par bronzas medaļām (2x15 min) abu pusfināla neveiksminieku starpā “Ķekavas Bulldogs” kluba florbolisti pārliecinoši revanšējās Liepājas “Kuršiem” par zaudējumu savstarpējā spēlē pamatturnīrā. Vēl četras minūtes līdz pamatlaika beigām ķekaviešu pārsvars bija tikai 2:1, taču realizēts skaitliskais vairākums, tad divi metieni tukšos vārtos un vēl viens jau atkal ar vārtsargu ļāva viņiem svinēt uzvaru 6:1. Mārtiņš Urtāns atzīmējās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Šosezon Latvijas jaunatnes čempionātā U18 vecuma grupā piedalījās septiņas komandas. Tuvākā mēneša laikā lauerāti tiks noskaidroti vēl vairākās grupās gan puišiem, gan meitenēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.