Menu
 

Dainis Dukurs: Nākamajai sezonai vēl nav skaidrības par sacensību kalendāru un sportistu finansējumu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirms Martina un Tomasa Dukuru gatavošanās nākamajai sezonai vēl nav skaidrības par starptautisko sacensību kalendāru un sportistu finansējumu, sarunā ar ziņu aģentūru LETA norādīja sportistu treneris Dainis Dukurs.

Skaidrs ir, ka treneru korpusā vairs nebūs austrieša Matiasa Gugenbergera, kurš nākamajā olimpiskajā ciklā strādās ar Lielbritānijas sportistiem.

"Treneru sastāvā paliks Mihails Arhipovs, Jānis Krūmiņš un es," apliecina Dukurs.

"Lai plānotu darbu nākamajai sezonai, trūkst divu lietu - Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) sacensību kalendāra un līgumu par sportistu atbalstu, kas agrāk tika kārtoti caur Latvijas Olimpisko vienību, bet tagad - caur Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju," skaidro treneris.

Jau ziņots, ka aprīļa beigās skeletonā LOV "Zelta" sastāvā plānots atbalstīt divus sportistus, taču detaļas trenerim vēl nav zināmas.

Savukārt no sacensību kalendāra ir atkarīgs, uz cik daudziem posmiem brāļi Dukuri dosies.

"Ja pirmie Pasaules kausa posmi būs Ķīnā un Dienvidkorejā, nebrauksim. Pasaules čempionātā Šveices trasē Sanktmoricā arī ar pēdējo numuru var startēt ar panākumiem," atgādina Dukurs.

Viņš cer, ka beidzot Tomasam būs labāks starta numurs Sanktmoricas trasē, kur notiks pasaules čempionāts.

"Sanktmoricā viņam trīs pēdējās sezonās nav veicies ar starta numuru. Viņš nemainīgi ir izvilcis ceturto numuru - pirmo, kas pienākas labākās grupas sportistam. Braukt sākumā pa neiesilušu trasi Sanktmoricā nozīmē daudz zaudēt pirms braukšanas," saka Dukurs seniors.

Gatavošanās sākums paredzēts jūnijā, bet jau tagad Tomass un Martins sportisko formu uzturošā režīmā trenējas Siguldas Sporta centrā.

Turpinās darbs arī ar skeletonistu tehniku, realizējot pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm radušās idejas un pārbūvējot atsevišķus skeletona mezglus.

Tāpat Dukuram daudz darba ir arī Siguldas Skeletona akadēmijā, kur strādā treneri Krūmiņš un Ivo Šteinbergs, kurus Dukurs slavē. Ar lepnumu Dukuru dinastijas galva min, ka astoņi no skeletonistiem šoziem jau braukuši no pašas trases augšas.

"Akadēmijas bērni ļoti motivē. Ir jēga darboties. Liekas, ka veidojas turpinājums. Šad tad treniņos pieslēdzas arī Tomass ar Martinu, un tas bērniem ir milzīgs stimuls. Viņi ir ļoti motivēti, ar mirdzumu acīs," par jaunās paaudzes panākumiem priecājas treneris.

Nākamais mērķis jauno skeletonistu karjerā ir Jaunatnes olimpiskās spēles, kuras 2024.gadā notiks Dienvidkorejā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.