Menu
 

Treimanis uzvar lietainajā Latvijas BMX kausa 2.posmā, mārupietim Zadrakam trešā vieta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Aizvadītās nedēļas nogalē Valmieras novadā esošajā “Avotu” BMX trasē aizvadīts Latvijas kausa otrais posms BMX riteņbraukšanā. Prestižākajā “Pro Open” grupā vīriem uzvaras laurus plūca mājinieks Mārtiņš Emīls Treimanis.

Neskatoties uz ļoti lietainajiem un maija beigām neraksturīgi vēsiem laika apstākļiem, Valmieras novadā esošajā “Avotu” trasē sestdien ar jaunu dalībnieku rekordu tika aizvadīts Latvijas kausa otrais posms. Spēcīgie nokrišņi ieviesa korekcijas sacensību programmā. Tika saīsināts priekšbraucienu skaits no trijiem uz diviem. Savukārt “Pro Open” grupu dalībnieki nevarēja startēt no lielā starta kalna, norāda Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Vīru “Pro Open” grupā, sacenšoties 19 sportistiem, priekšbraucienos abas uzvaras izcīnīja Rinalds Jānis Kārkliņš, bet pa uzvarai savos braucienos guva arī Emīls Mārtiņš Treimanis, Kārlis Pedraudzis, Edvards Glāzers un Mārtiņš Zadraks. Pusfinālos nepārspēti palika Treimanis un Kārkliņš. Viss izšķīrās lielajā finālā, kur aizraujošā cīņā triumfēja “VSS AKSSC” pārstāvis Mārtiņš Emīls Treimanis. Kārkliņam otrā vieta, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa mārupietis Mārtiņš Zadraks.

Mārupes BMX kluba pārstāvji izcīnīja vēl četras godalgotās vietas. Par uzvarētāju G7-8 vecuma grupā meitenēm kļuva Kate Lukša, otrās vietas ieņēma Gustavs Ģigulis (B9) un Kristaps Ezītis (krūzeri 30+), bet trešais bija Uldis Dreimanis (krūzeri 12-16).

Trīs medaļas no Valmieras aizceļoja uz Ādažiem – sudrabu ieguva Māris Trokšs B7 grupā, bet B6 grupā otrais bija Mateo Bogomazovs un trešais Jānis Osis.

Pašmāju BMX sezona turpināsies jūnija pirmajā nedēļas nogalē Madonā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.