Menu
 

Salaspils turpina cīņu par Latvijas kausu, Olaine un Mārupe izstājas (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - FK "Salaspils" Foto - FK "Salaspils"

No pieciem Pierīgas futbola klubiem, kas nedēļas nogalē aizvadīja Latvijas kausa izcīņas otrā posma pirmās kārtas spēles, nākamajā kārtā – sešpadsmitdaļfinālā – izdevās iekļūt vienīgi futbola klubam “Salaspils”. Zaudējumus piedzīvoja gan Mārupes sporta centra komanda un Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” vienība, gan divas citas Salaspils komandas – SK “Kengaroos” un JFK “Daugava”.

Latvijas kausa otrajā posmā 24 pirmās, otrās un trešās līgas komandas sacenšas par sešām ceļazīmēm uz astotdaļfinālu, kur tām pievienosies desmit virslīgas klubi. Bez lielām problēmām otrajā kārtā izdevās iekļūt pirmajā līgā spēlējošajiem FK “Salaspils” futbolistiem, kuri viesos ar 9:0 sagrāva Gulbenes BJSS komandu no trešās līgas. Trīs vārtus iesita Edgars Pavļenko, pa diviem – Žans Borisenoks un Juris Macuks, pa vieniem – Ēriks Boroduška un Andrejs Kondratjevs.

Toties abās Salaspilī notikušajās spēlēs mājinieki piedzīvoja zaudējumus. Sporta kluba “Kengaroos” futbolisti, vienīgos vārtus zaudējuši piecas minūtes līdz beigām, ar 0:1 piekāpās “Futbola Parks Academy”/LSPA komandai. Savukārt trešajā līgā spēlējošie JFK “Daugava” futbolisti Salaspils stadionā tikās ar futbola skolas “Alberts” komandu no pirmās līgas un jau pirmajā puslaikā nonāca zaudētājos 0:4. Turpinājumā Edgars Hudjakovs ar 11 metru soda sitienu un Genrihs Ivanovs divus vārtus atguva, taču atlikušajās 10 minūtēs ielaida vēl vienus – 2:5.

Ar diviem vārtu guvumiem uzvarai par maz bija arī AFA “Olaine” komandai, kas pie sevis spēlēja pret Grobiņas sporta centra futbolistiem. Pēc pirmā puslaika olainieši zaudēja 1:3, pēc pārtraukuma pirmajās 15 minūtēs ielaida vēl divus vārtus un, lai gan iesita otro golu, izskaņā “saplīsa” pavisam – 2:8. Mājinieku labā precīzi bija Emīls Aivars un Elmārs Ģēģers .

Daudz spraigākā cīņā zaudējumu piedzīvoja Mārupes sporta centra futbolisti, kuri savās mājās uzņēma futbola klubu “Smiltene”. Pirmaja puslaikā laukuma saimnieki ielaida divus vārtus divu minūšu laikā, taču vēl līdz partraukumam ar Rainera Veides pūlēm vienus atguva. Otrajā puslaikā smiltenieši ataunoja divu vārtu pārsvaru, dažas minūtes vēlāk Kristiāns Korsaks atkal starpību samazināja līdz minimumam, bet jau kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu – 3:3. Papildlaikā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles soda sitienu sērijā ar 5:4 mazliet pārāki izrādījās Smiltenes futbolisti, kuri šosezon spēlē līgu augstāk par pretiniekiem (mārupieši ir otrajā līgā).

Diezgan bēdīgi nedēļas nogalē klājās arī Pierīgas futbolistēm. Sieviešu futbola līgā pie uzvaras un trim punktiem gan tika Ķekavas futbola kluba “Auda” spēlētājas, kuras ar 2:0 apspēlēja Rīgas Futbola skolas audzēknes. Pirmajā puslaikā precīzi sita Monta Ščucka, bet otrajā – Evelīna Sendija Čubare. Savukārt FK “Olaine” futbolistes nespēja apturēt līderu SFK “Rīga” uzvaru sēriju – 1:5. Pirmā puslaika vidū olainiešu labā precīzi Kristiāna Estere Punga, tobrīd panākot neizšķirtu 1:1.

Turnīra tabulā FK “Olaine” ar 11 punktiem 8 spēlēs ir trešajā vietā aiz SFK “Rīga” (24 p.) un futbola skolas “Metta” (16 p.), bet FK “Auda” ar 8 punktiem 8 mačos ir piektajā pozīcijā.

Sieviešu pirmajā līgā RFS/Babītes sporta kluba futbolistes piedzīvoja sesto neveiksmi pēc kārtas, svētdien viesos ar 0:1 piekāpjoties Rēzeknes BJSS komandai, bet FK “Sigulda” savās mājās zaudēja FK “Tukums 2000” futbolistēm 0:4. Pierīgas komandas tabulā ieņem divas pēdējās vietas – siguldietēm ir viena uzvara piecās spēlēs, bet Babītes komanda pagaidām tukšā.

Iemesla priekam nav arī FK “Sigulda” vīru komandai, kas Latvijas trešās līgas Ziemeļaustrumu grupas turnīrā piedzīvojusi trešo zaudējumu pēc kārtas – 0:2 pret FK “Cēsis”.

Savukārt Centra grupas spēlē FK “Olaine” / FK “Union” vienība nedaudz kompensēja savu novadnieku nedienas citos turnīros – graujoša uzvara 8:0 pār Rīgas Tehniskās universitātes studentiem. Ar “hettriku” atzīmējās Artjoms Kozlovskis, divus iesita Vadims Kuprijanovs, pa vieniem – Edgars Urbāns, Bogdans Ņesterenko un Viktors Kuļepovs. Olainiešiem ir trīs uzvaras piecās spēlēs un trešā vietā turnīra tabulā.

(papildināta ar 6.-10.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.