Menu
 

Foto: Muižnieks uzvar "VeloExpress" Latvijas kausa MTB XCO Carnikavas posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Aija Valtmane, Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Aija Valtmane, Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Svētdien Ādažu novada Carnikavas pagastā esošajā “Zibeņu” trasē aizvadīts “VeloExpress” Latvijas kausa kalnu riteņbraukšanā olimpiskā krosa disciplīnā (MTB XCO) trešais posms. Elites grupās nepārspēti palika Oskars Muižnieks (“DTG – MySport”) un Katrīna Jaunslaviete-Kipure (“ZZK”), informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

“VeloExpress” Latvijas kausa Carnikavas posmu rīkoja biedrība “ĀdažiVelo” sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Lai arī Carnikava nav pauguriem bagātākā Latvijas vieta, tomēr trases veidotāji sekmīgi izmantoja pieejamo reljefu, sagatavojot fiziski ļoti prasīgu trasi, kas bija nopietns pārbaudījums kā rūdītiem profesionāļiem, tā arī iesācējiem. Ātrākie tika noteikti 17 vecuma un meistarības grupā.

Elites un U23 vīru braucienā Ogres posma otrās vietas ieguvējam Mārim Bogdanovičam konkurenci sastādīja “DTG-MySport” līderi – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš. Pēc pirmā apļa līdervadībā kopā atradās Muižnieks un Purniņš, bet turpinājumā Oskars kāpināja tempu un ar katru apli pārsvaru pār komandas biedru palielināja. Finišā Oskars triumfēja pēc trasē pavadītas stundas, 12 minūtēm un 25 sekundēm. Otrā vieta Laurim Purniņam (+1:30), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa “Giant & Liv Team Latvia” pārstāvošais Māris Bogdanovičs (+2:53).

Junioru grupā puišiem trases vidusdaļā ļoti pārliecinošu vadību izkaroja “VeloExpress Scott” komandas pārstāvis Artjoms Sergijevičs, kurš guva pārliecinošu uzvaru.

Dāmu grupā  jau no pirmā apļa vadību izkaroja Katrīna Jaunslaviete-Kipure (“ZZK”). Trīs bērnu māmiņa savu vadību tikai palielināja un guva uzvaru (1.04:31). Otrā vieta Latvijas čempionei Zanei Ķelpei (“Giant & Liv Team Latvia”), bet trijnieku noslēdza Anita Antone no “Latvian Cycling girls”. 

Divas uzvaras izcīnīja mājinieki “ĀdažiVelo” pārstāvji – Sergejs Rodionovs M5 grupā un Monta Pauloviča M1 grupā. U16 vecuma grupā jaunietēm labākā bija Amanda Reilija Zariņa no Baldones. Komandu vērtējumā uzvarēja “VeloExpress Scott”, kam sekoja “KS Sporta klubs” un “DTG MySport” vienības.

Sezonas ceturtais posms gaidāms 17.septembrī Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.