Menu
 

"Saulkrastu kokteili" malko Točs un Fokerots, kā arī Brailko un Konstantinova Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Volejbola federācija un ltv.lsm.lv Foto - Latvijas Volejbola federācija un ltv.lsm.lv

Sestdien neilgi pirms pusnakts Saulkrastu Jūras parka laukumos noskaidroti Latvijas pludmales volejbola čempionāta “Depo” otrā posma – leģendārā turnīra "Saulkrastu kokteilis" – uzvarētāji. Par čempioniem kļuva Edgars Točs un Kristians Fokerots, kuri finālā trijos setos pārspēja pieredzējušos Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Pirmo reizi Saulkrastos spēlēja arī dāmas, un par pirmajām uzvarētājām kļuva Varvara Brailko un Deniela Konstantinova.

Vīru turnīrs līdz pusfināliem aizritēja bez lieliem pārsteigumiem, ja vien par tādu neuzskata faktu, ka spēlēs par iekļūšanu ceturtdaļfinālā zaudējumus piedzīvoja ar ceturto un piekto numuru izliktie pāri Bulgačs/Teteris un Puškundzis/Jirgensons.

Sestdien dienas pusē pusfinālos vējainajā Saulkrastu pludmalē galvenie favorīti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš (1.) ar 2:0 (21:16, 21:18) pieveica Sandri Andrejevu un Tomu Benjavu (6), bet otrā mačā daudz sīvākā cīņā pagājušā gada “Saulkrastu kokteiļa” uzvarētājs Edgars Točs kopā ar Kristianu Fokerotu (3.) pārspēja Latvijas čempionāta pirmā posma uzvarētājus Ardi Danielu Bedrīti un Artūru Rinkeviču (2.) – 2:1 (21:17, 15:21, 15:13). Zīmīgi, ka pirms nedēļas Fokerots un Rinkevičs kopīgi izcīnīja sudraba medaļas Nīderlandē notikušajā Eiropas U-22 čempionātā.

Vēlu vakarā fināla pirmajā setā Samoilovs un Šmēdiņš bija galvastiesu pārāki pār Toču un viņa gandrīz divreiz jaunāko pārinieku Fokerotu, un šķita, ka intrigas nebūs – 21:14. Otrajā setā cīņa ritēja teju punkts punktā, taču galotnē iniciatīvu pārņēma Edgars un Kristians un panāca trešo setu – 21:18. Līdzīgi notikumi risinājās arī izšķirošajā trešajā setā, kad pēc 8:8 skatītāju atbalstītie Točs/Fokerots guva trīs punktus pēc kārtas un aizvadīja cīņu līdz uzvarai 2:1 (14:21, 21:18, 15:11). Edgars Točs par “Saulkrastu kokteiļa” uzvarētāju kļuva jau piekto reizi, bet 17 gadus vecais Kristians Fokerots – pirmo.

Rūgtumu par zaudējumu pusfinālā ar uzvaru spēlē par trešo vietu remdēja Bedrītis un Rinkevičs – 2:0 (21:15, 21:16) pār Andrejevu un Benjavu.

Dāmu turnīrā Rīgā un pēc tam Saulkrastos atšķirībā no Latvijas čempionāta pirmā posma Ventspilī, kurā pirmās trīs vietas sadalīja Lietuvas pludmales volejbola dueti, šoreiz cīņā par godalgotajām vietām iesaistījās arī mājinieces. Pusfinālos abas cīņas beidzās trijos setos – Latvijas duelī Varvara Brailko un Deniela Konstantinova (1.) uzvarēja Kristīni Briedi un Kitiju Ādamsoni (8.) 2:1 (19:21, 21:13, 15:8), bet Lietuvas pāru savstarpējā mačā Ieva Vasiļauskaite un Urte Andrjukaitīte (2.) pārspēja Irinu Zobninu un Danieli Kvedraiti (11.) 2:1 (23:25, 21:16, 15:7).

Līdz ar to finālā tikās abi galvenie favorītu pāri, un visai pārliecinošu uzvaru svinēja Brailko un tikat 16 gadus vecā Konstantinova – 2:0 (21:16, 21:17). Latvijas pludmales volejbolistes ar šo uzvaru ne tikai kļuva par pirmajām “Saulkrastu kokteiļa” uzvarētājām dāmu konkurencē, bet arī revanšējās lietuvietēm par zaudējumu Latvijas čempionāta pirmā posma ceturtdaļfinālā.

Arī spēlē par trešo vietu pārākas par Lietuvas konkurentēm izrādījas Latvijas spēlētājas – Briede/Ādamsone pieveica Zobninu/Kvedraiti 2:0 (21:15, 21:19).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.