Menu
 

Šaha turnīrā Saulkrastos uzvar Širovs, Carnikavā – Kretainis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Šaha federācija Foto - Latvijas Šaha federācija

Pēc gada pārtraukuma, kas bija saistīts ar "Covid-19" pandēmiju, nedēļas nogalē aizvadīti divi Latvijas šaha kalendārā tradicionāli notikumi – nacionālā meistara Jāņa Kļaviņa piemiņai veltīts turnīrs Saulkrastos un starptautiskā meistara Alvja Vītoliņa memoriāls Carnikavā.

Sestdien Saulkrastu Sporta centrā pulcējās 56 dalībnieki no četrām valstīm (arī Lietuvas, Francijas un Spānijas), kuriem bija jāspēlē astoņas rapida kārtas ar apdomas laiku 10 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu.

Kā vēsta Latvijas Šaha federācija, galvenais reitingfavorīts bija Spānijas lielmeistars Aleksejs Širovs, un savu statusu viņš apliecināja, uzvarot septiņus pretiniekus un vienu reizi cīnoties neizšķirti. Puspunktu viņam atņēma Renāte Vidruska, kura noslēguma ieguva labākās dāmas balvu.

Aiz Širova, kura kontā 7,5 punkti, nākamie pieci spēlētāji turnīra tabulā ierindojās ar 6 punktiem. Vietu secībā tie bija Aivars Laizāns, Guntars Antoms, kurš saņēma labākā Saulkrastu šahista balvu, kā arī Anatolijs Aļipovs, Aivars Skuja un Vitālijs Barinovs.

Saulkrastu turnīra laureāti.


Svētdien Carnikavas tautas namā "Ozolaine" šahisti sacentās Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrā, kas tika aizvadīts jau 24.reizi. 28 dalībnieku konkurencē labākais bija Kristaps Kretainis. Viņam 11 punkti no 13 un tikai viens zaudējums.

Par punktu atpalika lietuvietis Dariušs Babrausks, bet trešo vietu, gluži kā dienu iepriekš, ieņēma Guntars Antoms – 9,5 punkti. Tūdaļ aiz goda pjedestāla palika Aivars Laizāns (9 p.), Vairis Kurpnieks (8 p.) un Rolands Kaļinauskas (8 p.), bet septītais bija carnikavietis Kristaps Krustkalns (8 p.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.