Menu
 

Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā-7 Baldonē uzvar mājinieki; kopvērtējumā triumfē "Brander/Livonia"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Juris Bērziņš-Soms Foto - Juris Bērziņš-Soms

Sestdien Baldones stadionā aizvadīts otrais un pēdējais Latvijas čempionāta regbijā-7 posms. Aizraujošā cīņā par tā uzvarētājiem kļuva laukuma saimnieki “Baldones/Ķekavas novada sporta skolas” regbisti, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Turnīrā piedalījās sešas komandas: divas regbija kluba “Livonia” kluba komandas – “Brander/ Livonia” un “Garkalne/ Livonia”, divas Ķekavas regbija kluba “Miesnieki” komanas – “CoverPower/Ķekava” un “Ķekavas novads”, kā arī Valmieras “Fēnikss”, RK “Jūrmala”, “Baldone/ĶNSS” un RK “Eži”. Komandas bija izvietotas divās apakšgrupās pa četrām komandām katrā, un pa divām labākajām kvalificējās pusfinālam.

Pusfināla spēlēs “CoverPower/ Ķekava” ar 19:7 pārspēja Latvijas čempionāta pirmā posma uzvarētājus “Brander/Livonia” , bet “Baldone/ĶNSS” ar 17:5 uzvarēja “Fēnikss” komandu. Spēlē par trešo vietu tikās “Brander/Livonia” un “Fēnikss”, un Garkalnes pagasta komanda izrādījās ievērojami pārāka, gūstot pārliecinošu uzvaru 57:0, kas viņiem arī nodrošināja uzvaru čempionāta kopvērtējumā.

Finālā laukuma devās “CoverPower/Ķekava” pret “Baldones/ĶNSS”. Pirmajās minūtēs dominēja “CoverPower/Ķekava” komanda – Emīls Balodis atklāja spēles rezultātu ar gūtu piezemējumu, savukārt Andrejs Mantenieks rezultātu palielināja ar veiksmīgu realizācijas sitienu – 7:0. Artūra Alaiņa gūtais piezemējums un Laura Dūzeļa rezultatīvais realizācijas sitiens pretiniekiem ļāva panākt neizšķirtu 7:7, kam seko vēl viens Artūra Alaiņa piezemējums “Baldone/ĶNSS” komandas labā un rezultatīvs Laura Dūzeļa realizācijas sitiens no laukuma malas, un pirmais puslaiks noslēdzas 14:7 baldoniešu labā.

Arī spēles otrais puslaiks tika aizvadīts saspringtā cīņā, vienai komandai gūstot punktus un otrai komandai rezultātu izlīdzinot. Spēles otrais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 21:21, kas nozīmēja pagarinājumu. Spriedzes pilnais otrais papildlaiks noslēdzās ar Elmāra Šefanovska piezemējumu, nodrošinot “Baldone/ĶNSS” uzvaru 26:21 un pirmo vietu Latvijas čempionata regbijā-7 otrajā posmā.

Kopvērtējumā aiz čempioniem “Brander/Livonia” otro vietu ieguva “Baldone/ĶNSS”, trešo – “CoverPower/Ķekava”, tālāk “Fēnikss”, “Garkalne/Livonia”, “Jūrmala”, “Eži” un Ķekavas novada komanda.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.