Menu
 

Foto: Konkūra sacensībās "Jauniešu kauss 2022" Inčukalnā startē 90 jātnieki un 163 zirgi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jauno Jātnieku skola Foto - Jauno Jātnieku skola

Aizvadītās nedēļas nogalē Nacionālajā sporta bāzē “Jauno Jātnieku skola” Inčukalnā pirmo reizi notika sacensības  jauniešiem konkūrā “Jauniešu kauss 2022”, kurās par labākā jātnieka titulu sacentās jātnieki no Baltijas valstīm. Labākā jātnieka tituls tika noskaidrots trīs vecuma grupās – bērni, juniori un U25 jātnieki (jātnieki līdz 25 gadu vecumam).

Trīs dienu garumā notika sīvas cīņas, kur jātnieki katru dienu krāja punktus kopvērtējumam, pārvarot no 65-130 cm augstus šķēršļus. Jātniekiem ar zirgiem bija iespēja izlekt 22 dažādas grūtības maršrutus. Kopumā sacensībās piedalījās 90 jātnieki ar 163 zirgiem, informēja rīkotāji.

Labākā jātnieka titulu jātnieku konkurencē līdz 14 gadu vecumam izcīnīja Jelizaveta Rezņuka ar zirgu Adeliene. Labākā jātnieka titulu junioru konkurencē, kurā piedalījās jātnieki līdz 18 gadu vecumam, izcīnīja Anna Ance Katkovska ar zirgu Falko, bet U25 jātnieku konkurencē labākā jātnieka titulu ieguva Annija Elīza Stabiņa ar zirgu Cavalier.

Gandarīta pēc sacensībām bija to galvenā organizatore Zane Josta: ”“Jauno Jātnieku skolas” mērķis ir atbalstīt jaunos sportistus uz panākumiem, tādēļ šogad uzdrošinājāmies spert pirmo soli, organizējot sacensības, kur uzsvars tika likts uz jaunajiem jātniekiem. Kopumā sacensības noritēja veiksmīgi, bija prieks redzēt sportistu acīs  azartu un vēlmi uzvarēt. Sportisti veiksmīgi tika galā ar maršruta sastādītajiem uzdevumiem, un ceru, ka šīs sacensības jātnieki novērtēs, kā iespēju sagatavoties augstāka mēroga sacensībām.”

“Apsveicama ir ideja par sacensībām trīs dienu garumā, kad jātnieki katru dienu vāc punktus kopvērtējumam. Šādi ir redzams stabils jātnieku un zirgu sniegums trīs dienu garumā, nevis tikai veiksmes faktors, kas ļauj uzvarēt atsevišķā maršrutā. Trīs dienu kopvērtējums piedod arī intrigu un, protams, jātniekiem tas ir papildus stress līdz pēdējam startam. Jātnieku izaugsmei būtu labi, ja būtu vairāk sacensības, kas norisinātos vairākas dienas, kurās jātnieki katru dienu krātu punktus kopvērtējumam,“ atzina tiesnese Anna Stafecka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.