Menu
 

Latvijas spēcīgāko regbija klubu duelī Baldonē "Miesnieki / Ķekava" pārspēj "Livonia" regbistus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - youtube.com Foto - youtube.com

Divu pēdējo gadu Latvijas labāko regbija klubu savstarpējā cīņā Latvijas čempionāta spēlē ceturtdien Baldones stadionā dramatiskā galotnē “Miesnieki/Ķekava” ar 26:23 pārspēja Garkalnes “Livonia” regbistus.

Laukuma saimnieki “Miesnieki” bija vadībā teju visu spēli, taču no zaudējuma izglābās tikai pēdējās sekundēs. Pirmajās desmit minūtēs viņi bija krietni aktīvāki par pretiniekiem un ar soda sitienu un piezemējumu panāca 8:0 pārsvaru. Turpinājumā iniciatīvu pārņēma “Livonia”, taču spēja atgūt tikai trīs punktus, bet, tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, ķekavieši veica vēl vienu piezemējumu – 13:3.

Otrā puslaika pirmajā daļā uz diviem mājinieku precīzajiem soda sitieniem viesi atbildēja ar piezemējumu, realizēju un sodu, kas viņiem ļāva “Miesnieku” pārsvaru samazināt līdz 19:13. Bet pēdējās 5-7 minūtēs “Livonia” regbisti vienu pēc otra veica divus piezemējumus, pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā (23:19) un jau sāka līksmot par tikpat kā izcīnīto uzvaru.

Taču “Miesnieki/Ķekava” regbistiem bija vēl pēdējā iespēja un, pacietīgi un neatlaidīgi veidojot uzbrukumu teju desmit minūšu garumā, viņi savu arī panāca – piezemējums, precīzs realizācijas sitiens un uzvara aizraujošā cīņā 26:23.

Abām komandām šī bija otrā spēle Latvijas čempionātā. Iepriekš “Livonia” ar graujošu rezultātu 127:3 bija pieveikusi “Mūku sala/Lāči” komandu, bet “Ķekava/Miesnieki” regbisti uzvarējuši regbija klubu “Eži” 47:17.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.