Menu
 

"Super Nova"/Salaspils futbolisti piedzīvo 16.zaudējumu sezonā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas futbola virslīgas čempionātā 16.zaudējumu aizvadītā 21 spēlē svētdien piedzīvoja sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti, kuri viesos piekāpās “Riga FC” komandai. Salaspils komanda šosezon joprojām nav izcīnījusi nevienu uzvaru.

Izteiktu favorītu statusā svētdienas mačā bija rīdzinieki, taču pretinieki cīnījās godam un līdz pat 70.minūtei neļāva laukuma saimniekiem atklāt rezultātu. Tad gan pēc brīvsitiena izspēles bumba ielidoja “Super Nova” vārtos, un salaspiliešiem nācās piedzīvot kārtējo zaudējumu – 0:1.

Virslīgas turnīra tabulas līderi ir “Valmiera FC” futbolisti (53 punkti), ceturtajā pozīcijā ir valmieriešu gaidāmie pretinieki Latvijas kausa ceturtdaļfinālā Ķekavas klubs “Auda” (33 p.), bet “Super Nova”/Salaspils ar 5 punktiem noslēdz tabulu, turklāt no priekšpēdējās vietas atpaliek par astoņiem punktiem.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas čempionāta 11.kārtā pirmo uzvaru sezonā beidzot izcīnīja Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda, kas savās mājās ar 3:1 pieveica Grobiņas sporta centra futbolistus, kuri savukārt nedēļu iepriekš bija sagādājuši pārsteigumu, Latvijas kausa izcīņas spēlē pārspējot futbola klubu “Liepāja”. Olainieši otrā puslaika sākumā nonāca zaudētājos, taču nākamo 15 minūšu laikā Edgars Brics un Agris Glaudāns izvirzīja vadībā mājiniekus, bet kompensācijas laikā trešo golu iesita Ričards Kauliņš.

Pirmās līgas spēlē Upesciemā futbola skola “Alberts”, pateicoties Kristofera Sticenko precīzajam raidījumam, ar 1:0 pārspēja futbola kluba “Tukums 2000” otro komandu. Savukārt futbola klubs “Salaspils” nespēja liegt futbola skolas “Jelgava” komandai izcīnīt 11.uzvaru pēc kārtas – 0:3.

Turnīra tabulā “Alberts” ir septītajā vietā (15 punktu), FK “Salaspils” devītajā (13 p.), bet “Olaine” joprojām pēdējā 14.vietā (5 p.).

Latvijas otrās līgas Austrumu grupā septīto uzvaru septiņās spēlēs svētdien svinēja futbola klubs “Ķekava/Auda”. Viesos pret “Staiceles bebriem” ķekavieši cīņas pašā sākumā nonāca zaudētājos, taču drīz viens Toms Burcevs rezultātu izlīdzināja, bet otrā puslaika sākumā Ņikita Ivakins guva uzvaras vārtus – 2:1. Pēc pirmā Ķekavas futbolistiem ir maksimālais punktu skaits (21) un pirmā vieta tabulā.

Savukārt Rietumu grupas līderi JFK “Ventspils” futbolisti svētdien savā laukumā sagādāja pamatīgu sakāvi Babītes sporta kluba komandai. Kristaps Šēpers pirmā puslaika beigās vadībā izvirzīja viesus, taču turpinājumā golus sita tikai mājinieki – 1:6. Babītes futbolistiem deviņās spēlēs ir 10 punkti un piektā vieta, vienu pozīciju augstāk ir Mārupes sporta centra komanda, kam ir tikpat punktu, bet trīs spēles rezervē.

Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīra līderu savstarpējā spēlē FK “Olaine” / FK “Union” futbolisti viesos ar 2:1 pārspēja futbola klubu “PPK/Betsafe”, kaut 15 minūtes līdz beigām vēl bija zaudētājos. Tad izlīdzinājumu panāca Dāvis Trapučka, bet 85.minūtē pēc paša nerealizētā 11 metru soda sitienu bumbu vārtos ieraidīja Edgars Kronis.

Divas spēles Salaspils stadionā aizvadījuši JFK “Daugava” futbolisti. Vispitrms viņi ar 2:0 uzvarēja turnīra pastarīšus RTU studentus (abus vārtus iesita Edgars Hudjakovs), bet pēc tam nospēlēja 2:2 ar “Upesciema Warriors”. Mača gaitā mājiniekus vadībā divreiz izvirzīja Vadims Kuprijanovs un Artjoms Pavlovskis, bet viesi atbildēja ar Gunāra Mazvērsīša un Jāņa Priedes sitieniem.

Pēc pirmā apļa (pa 9 spēlēm) “Olaine”/”Union” komandai ir 20 punktu un pirmā vieta, “Upesciema Warriors” 15 punkti un ceturtā vieta, “ASK Kadaga” 11 punkti un sestā, JFK “Daugava” 11 punkti un septītā, bet Salaspils sporta klubam “Kengaroos” 6 punkti un astotā vieta desmit klubu konkurencē.

Trīs Pierīgas dāmu komandas nedēļas nogalē startēja Latvijas kausa izcīņā, un divām izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā. Īpaši izcēlās FK “Olaine” futbolistes, kuras izbraukumā ar 10:0 sagrāva “FB Gulbene”/ZAFC vienību. Trīs vārtus guva Nikola Preijere, divus – Marilda de Lima, pa vieniem – Samanta Zālīte, Anete Stepiņa, Petra Postaža, Laura Galvāne un Jekaterina Goruza.

Otrajā kārtā iekļuva arī Ķekavas “Auda”, kas ar 3:1 pārspēja Rīgas Futbola skolu. Divreiz precīzi sita Nikola Brahmane, bet pirms tam jau pirmajā minūtē izcēlās Madara Paidere. Un vienīgi RFS/Babītes sporta kluba futbolistēm nācās piedzīvot zaudējumu 0:6 pret Liepājas Futbola skolu.

(papildināta ar 7., 8., 12.un 13.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.