Menu
 

"Super Nova" futbolisti Salaspilī svin pirmo uzvaru sezonā, "Auda" atņem punktus vicelīderiem (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Nora Krevņeva-Baibakova, optibetvirsliga.com Foto - Nora Krevņeva-Baibakova, optibetvirsliga.com

Ar 22.mēģinājumu pirmo uzvaru Latvijas futbola virslīgā izcīnījuši debitanti sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti. Savukārt Ķekavas klubs “Auda” nospēlēja neizšķirti ar turnīra tabulas otrās vietas īpašniekiem. Pierīgas futbola komandas aizvadījušas kārtējās spēles arī Latvijas zemāko līgu turnīros.

“Super Nova”/Salaspils futbolisti pirmo panākumu sezonā guva mājas spēlē pret futbola klubu “Tukums 2000”/”Telms”. Abus vārtus abu puslaiku sākumā guva Marko Regža. Piecas minūtes pēc otro vārtu zaudējuma viesi samazināja starpību līdz 2:1 un kompensācijas laikā ieraidīja bumbu salaspiliešu vārtus, taču – pēc noteikumu pārkāpuma.

FK “Auda” un RFS futbolistu spēlē iespējas gūt vārtus un uzvarēt bija abām komandām, īpaši otrajā puslaikā. Taču vai nu pievīla precizitāte, vai sekmīgi nospēlēja abi vārtsargi, un rezultāts tā arī palika neatklāts – 0:0.

Virslīgas turnīra tabulā līderu “Valmiera FC” pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem RFS pieaudzis līdz septiņiem punktiem (56 pret 49). FK “Auda” saglabā piekto pozīciju (36 p.), bet SK “Super Nova”/Salaspils – pēdējo desmito vietu (8 p.), taču no priekšā esošajiem FK “Metta” atpaliek vairs tikai par pieciem punktiem.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas čempionāta 12.kārtā sesto punktu sezonā nopelnīja pastarīši Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda, kura izbraukumā nospēlēja 1:1 ar “Leevon Saldus” vienību, kas tabulā nav daudz augstāk. Mājinieki izvirzījās vadībā 13.minūtē, bet 20 minūtes vēlāk olainieši panāca izlīdzinājumu ar Kaspara Ikstena precīzo sitienu.

Vārtu guvumiem krietni bagātāka bija spēle Upesciema stadionā, kur futbola skolas “Alberts” spēlētāji ar 6:0 sagrāva futbola klubu “Smiltene”. Golus iesita Dāvis Indrāns, Matīss Zēģele, Roberts Ralfs Gudēns, Emīls Evelons, Kārlis Pirktiņš un Jānis Pakalns.

Pirmās līgas tabulas līderi ar 12 uzvarām 12 spēlēs un 36 punktiem ir futbola skolas “Jelgava” audzēkņi. “Alberts” ar 18 punktiem ir septītajā vietā, futbola klubs “Salaspils” ar 13 punktiem – devītajā, bet AFA “Olaine” ar 6 punktiem – pēdējā 14.pozīcijā.

Latvijas otrās līgas Austrumu grupā jau astoto uzvaru pēc kārtas izcīnījuši līderi FK “Ķekava/Auda” futbolisti. Sestdien viņi savās mājās ar 3:0 pieveica Preiļu BJSS komandu. Visus trīs vārtus otrajā puslaikā iesita Rūdolfs Zicāns, Marks Udovičenko un Renārs Strūve. Ķekaviešiem ir maksimālā punktu summa 24.

Otrās līgas Rietumu grupā pie trim punktiem svētdien tika Babītes sporta kluba futbolisti, kuri savās mājās Piņķos pieveica futbola klubu “Aliance” 4:1. Pirmā puslaika vidū laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Reinis Pāls, bet pēdējās 20 minūtēs trīs reizes viesu vārtos bumbu raidīja Daniels Kapkovs, Daniils Trjahovs un Nikolass Kapuļins. “Aliance” goda vārtus guva kompensācijas laika pēdējās sekundēs.

Savukārt Mārupes sporta centra komanda piedzīvoja zaudējumu viesos pret grupas līderiem JFK “Ventspils”. Dāvis Vilcāns otrā puslaika vidū izlīdzināja rezultātu (1:1), taču piecas minūtes vēlāk ventspilnieki guva uzvaras vārtus – 1:2. Tabulā Babītes futbolisti apsteiguši mārupiešus un pakāpušies uz ceturo pozīciju – 13 punkti 10 spēlēs. Mārupes komandai ir 10 punktim, taču trīs spēles rezervē.

Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīrā divu Pierīgas komandu savstarpējā spēlē “Upesciema Warriors” savā stadionā ar 2:1 pārspēja Salaspils sporta kluba “Kengaroos” futbolistus. Uz Jorena Grīntāla precīzo raidījumu 34.minūtē jau brīdi vēlāk salaspilieši atbildēja ar Sanda Švāna sitienu, bet uzvaras vārtus laukuma saimnieki ar Naura Baranovska pūlēm iesita 10 minūtes pirms beigām.

Tabulas galvgalā pa 20 punktiem 10 spēlēs ir FK “PPK”/”Betsafe” un FK “Olaine” / FK “Union” komandām. “Upesciema Warriors” ir ceturtie (18 p.), “ASK Kadaga” sestie (11 p.) un SK “Kengaroos” astotie (6 p.).

Trešās līgas Ziemeļaustrumu grupā piekto zaudējumu sešās spēlēs piedzīvojuši FK “Sigulda” futbolisti, kuri svētdien viesos piekāpās līderiem FK “Madona Kvarcs” 1:5. Vienīgos vārtus siguldiešu labā guva Niks Iesalnieks, 62.minūtē samazinot starpību līdz 1:2. Grupas tabulā Siguldas futbolisti ir ceturtie piecu komandu konkurencē.

Daudz labāk neklājas arī FK “Sigulda” dāmu komandai, kas Sieviešu pirmās līgas turnīra pirmā posma pēdējā kārtā ar 0:3 piekāpās Liepājas Futbola skolai un ar 3 punktiem 9 mačos palika pēdējā 10.vietā. Otrajā posmā komandas sacentīsies divos piecniekos, otrajā (piecu vājāko komandu) piecniekā līdz ar siguldietēm būs arī RFS/Babītes sporta kluba futbolistes, kuras svētdien nospēlēja 0:0 ar "FC Talsi" komandu.

(papildināta ar 9.un 10.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.