Menu
 

Foto: Zirgu dienas Inčukalnā pulcē kuplu skaitu zirgu mīļotāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jauno Jātnieku skola Foto - Jauno Jātnieku skola

Inčukalnā, Nacionālajā sporta bāzē “Jauno Jātnieku skola”, aizvadītas XV Vislatvijas Zirgu dienas, kas ir svētki zirgiem, jātniekiem, ģimenēm ar bērniem un citiem interesentiem. Divu dienu garumā skatītājus priecēja sacensības konkūrā, kas tika bagātinātas ar priekšnesumiem un paraugdemonstrējumiem, vēsta galvenie rīkotāji “Jauno Jātnieku skola”.

Īpaši svinīga gaisotne bija jūtama svētdien, kad jātnieki un zirgi bija tērpušies krāšņos tērpos, kas īpaši gatavoti šim maršrutam, atkāpjoties no pieņemtās etiķetes. Maršrutā varēja vērot tādus tēlus kā tautumeitas, dakterīti, pirātus, lapsas, bārbijas un citus, kas kopā ar zirgiem pārvarēja šķēršļus. Kad bija jābalso par skatītāju simpātiju, bija dzirdams skaļuma maratons, kurā tika noskaidroti katra jātnieka visskaļākie un viskvēlākie atbalstītāji.

Taču sportiskāks gars un spriedze bija vērojama sestdien komandu sacensības, kur katrā komandā startēja trīs jātnieki un trīs zirgi. Katrs ar savu zirgu pārvarēja atšķirīgu šķēršļu augstumu. Komandu sacensībās uzvarēja “Jauno jātnieku skolas” komanda.

Paraugdemonstrējumi deva skatītājiem ieskatu citās disciplīnās. Lielus un mazus skatītājus priecēja “Zirgu skolas” priekšnesumi, kur varēja vērot kā cilvēks spēj sadarboties ar zirgu, kā arī skatītājus priecēja pajūgu braukšanas sacensības un zirgu skate, kur bija atbraukuši dažādi skaistuļi. Bija vērojams arī Adžiliti suņu šova priekšnesums, kur līdzīgi kā zirgu sportā saimnieks ar suni kopā veic maršrutu.

Pasākuma organizatore Zane Josta: “Priecājamies, ka Vislatvijas zirgu dienas  apmeklēja kupls dalībnieku un skatītāju skaits, jo tas ir īpašs pasākums, kur gaisā virmo svētku atmosfēra. To prieku varēja vērot jātniekos un skatītājos.  Zirgu dienas it tās, kas motivē neapstāties un domāt, kā katru gadu šos svētkus radīt krāšņākus un krāšņākus. Tiekamies nākamajā gadā un paldies visiem, kas palīdzēja uzburt šo svētku sajūtu!”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.