Menu
 

Vosekalns un Rodionova uzvar LVM kalnu riteņbraukšanas maratona piektajā posmā

  • Autors:  LETA
Foto - Māris Vancevičs, lrf.lv Foto - Māris Vancevičs, lrf.lv

Andris Vosekalns ("Evelo team") un Renāte Rodionova ("Ādaži Velo") svētdien Smiltenē izcīnīja uzvaru "Latvijas valsts mežu" (LVM) kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratona sezonas piektajā posmā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

"Toyota Gravel" distancē sportisti veica 57,3 kilometru garu distanci pamatā pa grants un meža ceļiem. Trasē netrūka ne pauguru, ne līkumotu un putekļainu ceļu. Tāpat neizpalika arī vairāki meža ceļu posmi Silvas Dendroloģiskajā parkā.

Distances laikā izskristalizējās neliela līderu grupiņa ar Vosekalnu, Kasparu Serģi, Uldi Ālīti un Raivi Ritumu tajā.

Pie Bilskas līderu grupa sadalījās. Vadībā nonāca "Evelo Team" komandu pārstāvošais Vosekalns un "Giant&Liv Team Latvia" braucējs Serģis. Finišā, kas atradās Smiltenes bruģa kalna pakājē, nedaudz ātrāks bija alūksnietis Vosekalns, kurš par nepilnām divām sekundēm apsteidza cēsinieku Serģi. Labāko trijnieku noslēdza kopvērtējuma līderis Ālītis, finišējot 51 sekundi aiz uzvarētāja, bet labāko sešiniekā iekļuva arī Ritums, Sandijs Kļaviņš un Juris Damškalns.

Sieviešu konkurencē, nestartējot Katrīnai Jaunslavietei-Kipurei, uzvarēja Rodionova, kura tuvāko sekotāju Kristu Pūcīti no "Roadex" apsteidza par septiņām minūtēm un 51 sekundi. Labāko trijnieku noslēdza "Latvian Cycling girls" komandas pārstāve Zane Kalverša-Ķeņģe.

"Lielbāta MTB" distancē dalībnieki veica 34,32 kilometrus garu distanci pa Pilskalna, Silvas Dendroloģiskā parka un Niedrāja meža apkaimi.

Pēc vairākiem atraušanās mēģinājumiem divvadībā nonāca un sekmīgi sastrādājās kopvērtējuma līderis Ģirts Cirvelis ("Roadex") un junioru grupā startējošais Rainers Zviedrs ("Dako Ziemeļvidzeme").

Pēdējos metros spēcīgāks bija Cirvelis, kurš izcīnīja kārtējo uzvaru šajā sezonā. Trasē viņš pavadīja stundu astoņas minūtes un 21 sekundi.

Trīs sekundes viņam zaudēja un otro vietu ieguva Zviedrs, kamēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Jānis Rubiks ("Dako Ziemeļvidzeme"). Viņu no uzvarētāja šķīra minūte un 17 sekundes. Labāko sešiniekā iekļuva arī Linards Lukss, Rolands Burecevs un Oskars Ārgalis.

Dāmu konkurencē pirmo uzvaru šosezon guva U-16 grupas līdere Amanda Reilija Zariņa ("Baldones Riteņbraukšanas nodaļa"). Trenera Oļega Meļeha audzēkne tuvāko sekotāju Montu Pauloviču ("Ādaži Velo") pārspēja par 29 sekundēm. Trešā vieta tika kopvērtējuma līderei Laurai Ramanei no "Bauskas Velokomandas".

Komandu ieskaitē gan "Toyota Gravel", gan "Lielbāta MTB" distancēs triumfēja "Dako - Ziemeļvidzeme".

""Mammadaba" Veselības braucienā", kur startēja arī zēnu un meiteņu grupu sportisti, uzvaru puišu vērtējumā guva galvenais favorīts Rihards Lozbers no "DTG - MySport". Tuvāko sekotāju Helviju Kanceru ("Amserv Motors Toyota"/"greenspace.lv") talsinieks apsteidza par minūti un 30 sekundēm. Trešais palika Alvils Pētersons ("Riteņvasara/ RRS").

M-12 grupā uzvarēja Valts Skujiņš ("Wess motors Toyota"), kuram sekoja Oskars Štrauhmanis ("Ķekavas NSS") un Olivers Šika ("Stopiņi Velo"). Meitenēm W-14 grupā pirmā bija Kate Skujiņa ("Wess motors Toyota"), otrā - Laura Klismete ("Belo CP"), bet trešā - Ieva Jurēviča ("RRS/ Alfa"). Tikmēr W-12 konkurencē uzvaru sēriju turpināja Samanta Celitāne ("Garām ejot"/"Nanotev.lv"). Viņai sekoja Samanta Roziņa ("Latvian Cycling girls") un Marta Radomišķe ("MTB Nīca").

Tieši Smiltenē esošajā Cērtenes Pilskalna pļavā 1997.gadā aizsākās Igo Japiņa rīkotās MTB sacensības, kas laika gaitā kļuva par vērienīgāko velo seriālu Baltijas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.