Menu
 

"Super Nova" uzvar čempionus un panāk tuvākos konkurentus, "Auda" zaudē Liepājā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - optibetvirsliga.com Foto - optibetvirsliga.com

Nespējuši izcīnīt nevienu uzvaru sezonas pirmajā 21 spēlēs, sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti svētdien tikuši pie trešā panākuma pēc kārtas un panākuši tuvākos konkurentus turnīra tabulas lejasgalā. Zaudējumu Latvijas virslīgas 24.kārtas spēlē viesos pret FK “Liepāja” piedzīvoja Ķekavas “Auda”, arī zemākajās līgās spēlējošajiem Pierīgas futbola klubiem nedēļas nogale nebija diez cik veiksmīga.

“Super Nova”/Salaspils futbolisti izbraukuma spēlē pret pašreizējiem Latvijas čempioniem RFS vadībā izvirzījās pirmā puslaika vidū, kad pēc brīvsitiena izspēles soda laukumā veiklākais bija Roberts Zelmenis. Īsi pirms pārtraukuma rīdzinieki ieguva tiesības uz 11 metru soda sitienu, ko arī realizēja – 1:1.

Otrajā puslaikā teritoriāls pārsvars bija RFS komandai, toties salaspilieši lieliski realizēja savas nedaudzās iespējas – divreiz teicamas partneru piespēles, izejot vienam pret vārtsargu, realizēja Eduards Višņakovs, un jau 3:1. Atlikušajās 20 minūtēs viesu aizsardzība un vārtsargs Zommers turējās godam, un vienus vārtus laukuma saimnieki atguva tikai kompensācijas laikā – 3:2  “Super Nova”/Salaspils labā, kas varētu būt viens no virslīgas sezonas lielākajiem pārsteigumiem.

Turnīra tabulas kaimiņu FK “Liepāja” un FK “Auda” spēles likteni izšķīra pirmā puslaika vidū gūtie mājinieku vārti – 1:0. “Audai” šī bija pirmā neveiksme pēc sešām nezaudētām spēlēm (četras uzvaras, divi neizšķirti). To vēl vairāk aptumšoja Daniila Ulimbaševa rupjība pašās mača beigās, par ko “Audas” futbolists nopelnīja sarkano kartīti.

Virslīgas turnīra tabulas līderu “Valmiera FC” (60 punkti 24 spēlēs) pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem RFS ir astoņi punkti. FK “Auda” ar 38 punktiem ieņem piekto vietu un no vienu poziciju augstāk esošajiem liepājniekiem nu atpaliek par deviņiem punktiem. Tabulas lehasgalā pa 14 punktiem nu ir Jūrmalas “Spartakam”, “Super Nova”/Salaspils un FK “Metta”, jūrmalniekiem gan ir divas spēles rezervē.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas turnīrā vēl vienu zaudējumu – devīto 14 spēlēs – piedzīvojusi Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda, kas savās mājās ar 2:3 piekāpās futbola skolai “Alberts”. Marks Pačepko 10.minūtē vadībā izvirzīja olainiešus, viesi atbildēja ar trim precīziem sitieniem nākamās stundas laikā, drīz pēc tam Daniils Kašica samazināja starpību līdz minimumam, taču izlīdzinājumu panākt mājiniekiem neizdevās.

Tabulā AFA “Olaine” ieņem pēdējo 14.vietu (7 p.), devītajā vietā ir futbola klubs “Salaspils” (14 p.), bet līderi ir FS “Jelgava” futbolisti (39 p.).

Latvijas otrās līgas Austrumu grupas turnīrā deviņu uzvaru sērija beidzot pārtrūkusi futbola klubam “Ķekava/Auda”. Sestdien izbraukuma spēlē pret FK “Limbaži” Rainera Stauro raidījums pirmā puslaika vidū ķekaviešus izvirzīja vadībā, taču 10 minūtes vēlāk mājinieki panāca izlīdzinājumu, bet 10 minūtes pirms beigām guva uzvaras vārtus – 1:2. Par spīti zaudējumam Ķekavas futbolisti tuvākos sekotājus turbīra tabulā apsteidz par 10 punktiem.

Zaudējums arī Babītes sporta kluba futbolistiem, kuri pirmā puslaika beigās un otrā puslaika sākumā pusstundas laikā ielaida trīs golus un 0:3 piekāpās futbola klubam “Jūrnieks”. Tabulā Babītes komanda ir ceturtajā vietā (14 punkti 12 spēlēs), vienu pozīciju zemāk ir Mārupes sporta centrs (11 p. 8 sp.).

Latvijas trešās līgas Centra zonas turnīrā pie četriem punktiem četru dienu laikā tika kluba “Upesciems Warriors” futbolisti. Vispirms viņi ar 3:1 uzvarēja pastarīšus RTU studentus – divus vārtus guva Nauris Baranovskis un vienreiz izcēlās Māris Pilsētnieks. Bet svētdien Garkalnes pagasta komanda nospēlēja neizšķirti 1:1 ar FK “Olaine” / FK “Union” vienību. Abi vārti tika gūti otrajā puslaikā ar “pendelēm” – uz olainieša Marča Skaujas sitienu 15 minūtes vēlāk atbildēja Reinis Groskops.

Olaines (24 p.) un Upesciema (22 p.) komandas tabulā ieņem otro un trešo vietu aiz līderiem FK “PPK/Betsafe” (26 p.). Septītajā un astotajā vietā 10 komandu konkurencē ir attiecīgi Salaspils sporta klubs “Kengaroos” (12) un Ādažu novada “ASK Kadaga” (11).

Trešās līgas Ziemļaustrumu grupas turnīrā pie otrā panākuma sezonas septiņās spēlēs tikuši FK “Sigulda” futbolisti, kuri savās mājās ar 1:0 pārspēja kaimiņus futbola klubu “Cēsis” – vienīgos vārtus no 11 metru soda sitiena atzīmes 17.minūtē guva Ojārs Kalnozols. Ar 6 punktiem 7 mačos siguldieši saglabā priekšpēdējo ceturto vietu, taču no priekšā esošajiem cēsniekiem atpaliek vairs tikai par trim punktiem.

Sieviešu futbola līgā pie trim punktiem tikušās FK “Olaine” futbolistes, kuras, pateicoties Marilda Kordeiru de Limas un Anetes Stepiņas precīzajiem raidījumiem, ar 2:0 pārspēja Rīgas Futbola skolas audzēknes. Savukārt Ķekavas “Auda” ar 1:2 piekāpās SK “Super Nova”/RTU vienībai. Otrā puslaika sākumā Krista Elva Eglīte ķekavietēm panāca izlīdzinājumu 1:1, bet uzvaras vārtus pretinieces iesita 10 minūtes pirms beigam.

Tabulā pārliecinošas līderes ir SFK “Rīga” futbolistes (37 p.), bet cīņā par sudraba medaļām FS “Metta” ir 24 punkti, FK “Olaine” 21 un “Super Nova”/RTU 20 punkti. FK “Auda” ar 9 punktiem ir piektajā pozīcijā.

(papildināta ar 10.-11.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.